Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Kristian Nairn
25.11.1975 | 25.11.2024 -
Michael Feast
25.11.1946 | 25.11.2024 -
Hafþór Júlíus Björnsson
26.11.1988 | 26.11.2024 -
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#8118 Smooth: Jo, jenže to je právě něco, kvůli čemu by mi přišlo zbytečné, aby ho vůbec králem dělali. Diváci ho budou chtít mít králem. A když poklekne… eeh. Nojo. Prostě by to nepůsobilo moc dobře.
#8157 mr_bungle#8119 pajela: Vzhledem k tomu, že ve flotile byly i lodě se znaky Dorne a Highgarden, tak mezi scénami nějakej pátek utek :-)
#8124 Ann Taylor #8139 Tomi Lee MorpheusMě tak strašně potěšil koláč z Freyů, sice to nemá Manderlyovi průpovídky (a Manderly tam nevypadal tolik tlustý :D ), ale super. Ale zdálo se mi, že ho Starý Frey neochutnal, nebo jsem to jen přehlídl?
#8122 L0newolf: Jenže stále to bude mít logiku pouze tehdy, pokud v prvním díle další řady minimálně v Králově přístavišti bude děj posunutý o několik měsíců dopředu, protože několik měsíců je přesně čas, který pro Varyse (a flotilu Tyrellů a Martellů – kteří vlastně ale tradičně žádné lodě nemají) uplynul od rozhovoru s Olennou a naloděním v Meereenu. A tomu nějak nevěřím.
#8125 L0newolf#8124 Ann Taylor: Uvidíme za rok.
#8118 Smooth: Ale Jon je synom Rhaegara, a bude srandovná scéna pokiaľ jeden z dvoch ostávajúcich drakov k nemu prejaví náklonnosť a rešpekt. Dany potom pochopí koľká bije a že nejaká tá rodina aj keď vzdialená jej ostala.
#8119 pajela: Ešte jednu vec si si nevšimla. Tých lodí bolo viac, než mala len Dany a Yara. Bolo tam prítomné aj loďstvo Martellov a Tyrellov podľa vlajok a signatúr na plachtách, takže Varys doniesol posily ale o to viac je ten jeho 20 minútový teleport zaujímavejší :D Na druhú stranu lepšie ako čakať zase pol série na jej odchod.
#8129 pajelaTak s loděmi jsem to pochopil tak, že tam dopluli za přibližnou dobu, jako jel Jaime z Dvojčat do KL. Vzhledem k nepřítomnosti čas. údajů je to těžké určit. Ale nemyslím si, že by to nějak osvětili v další sérii… Stejně o tom bude brblat jen pár lidí (vč. mě :D). Ale nějaký rozhovor Varys – Dany – Tyrell/Snakes by neuškodil… Prostě přijmutí toho daru.
Nehľadajte furt logiku kde neni. Varys tam bol lebo: „Holywood a kul scena pyčo pro kalísi! Hehe nakope prdel cersí té děvce pak vykouří čurák jonovi a vylíže vagínu sanse a všetci budou žít blaze pýčo!!“
#8126 Merneron: Máš recht… :-)
A jinak vymření Tyrellů teda moc nepotěšilo :-(
#8130 Smooth#8129 pajela: Tyrellové nevymřeli. Pár sérií dozadu měla Sansa možnost zmizet z Kings Landing do Highgarden, ale nakonec nešla a pak toho litovala. Tuším, že se tam měla provdat za nějakého dalšího Tyrella. Vymřeli jen ti, co byli uvedeni v seriálu
#8132 Ann Taylorkoukala jsem na věštbu pro Cersei, na začátku páté serie… děti budou mít zlaté rubáše, ty budeš královna, ale přijde mladší hezčí… myslím, že mladší a hezčí právě připlouvá s draky nad hlavou… musím říct, že jsem si tuhle serii zase neskutečně užila. Do další série mám jen jednu otázku, je jasné, že když Brann přejde přes zeď, umožní vstup do říše lidí Nočnímu králi, ale to tajemství Johna, zase nemůže zůstat za zdí. Jak se rozhodne, bude hra opravdu jen o trůny, nebo to nakonec bude hra o „PŘEŽITÍ“
#8146 Občasný komentátor#8130 Smooth: No oni v seriálu další nejsou. Sansa se tam měla provdat do Lorase a další sourozence nemá. To v knížce mají ještě Willase a Garlana a kupu bratranců a sestřenic, v seriálu ne.
#8134 pajela #8136 red.mannJeden detail… Když Lyanna šeptá Nedovi v Tower of Joy do ucha, tak šeptá mimo jiné: "His name is..... " zbytek není slyšet a záběr na Brana. By mě zajímalo, jestli tohle bude mít nějaký význam – že Jon není jeho pravé jméno a pouze Bran to pravé jméno zná.
#8135 Merneron#8132 Ann Taylor: Vzhledem k tomu, že knížky nečtu, tak tohle zjištění mi teď o fous spravilo náladu :-)
#8133 Smooth: Tak Rhaegar vždy túžil po synovi, pretože vieme, že sa dopočul o princovi, ktorý bol prisľúbený a spočiatku veril, že to bude on sám, až neskôr zistil, že to bude najskôr jeho syn a snažil sa o potomka. Ak by sa naozaj tajne zosobášili tak by Jon mal silné nástupnícke právo ak by sa to prejavilo. Zároveň je nad slnko jasné, že jeho meno by teda malo byť Targaryenské a do úvahy pripadá veľa možností, Baelor, Daeron, Daemon, Aemon, Viserys, Aerys, Aegon atď…je ich fakt dosť. Takže uvidíme aké dostal on :) Zamlčali to naschvál, takže sa to dozvieme určite. Ja sa ale veľmi teším na knihu, pretože tam očakávam tak trochu aj plot twist s dvojčatami :) a indície vedú práve k Daenerys, nakoľko ale v seriáli tieto indície nie sú tak sa s týmto ich riešením viem stotožniť.
#8161 mr_bungle#8132 Ann Taylor: V seriálu se vše točí kolem Lorase a dalších bratrech řeč nebyla. Ale to neznamená, že další sourozence nemá.
#8137 Ann Taylor #8138 Majky1423#8136 red.mann: Tywin vyhrožoval Olenně, že když nebude souhlasit s Lorasovou svatbou s Cersei, on z něj udělá rytíře Královské gardy a Vysoká zahrada tak přijde o dědice a Tyrellové o pokračovatele rodu. Ne, nemá další sourozence.
#8136 red.mann: Myslim, ze aj tu bol davnejsie prelozeny rozhovor s Martinom o tom, ze ktore postavy mu najviac chybaju v seriali z knihy. Zda sa mi, ze tam spomenul aj dalsich surodencov Tyrellov a teraz uz vieme preco.
#8122 L0newolf: aha už to dáva zmysel, takže teraz Dany je PROTEKTOR: dornu, highgarden a zeleznych ostrovo?
Tak tohle byla hitparáda od začátku až do konce. Úvodní dvacetiminutovka ve zcela novym stylu, s hudbou při níž šel mráz po zádech, která přinesla, alespoň mně, docela příjemnej pocit zadostiučinění. Trochu líto mi bylo Marg, ale ani ona už neměla moc co do děje vnést. Btw je fascinující, jak může člověk nenávidět Cersei a přesto si tak vychutnávat její, až na Tommenovu smrt úspěšné, plány pomsty, jaká nemá obdoby. Jsem zvědavá, nakolik se následně vyhrotí situace při přímé konfrontaci s Jamiem a upřímně doufám, že to bude o pravdu on, kdo ji zabije. Sám snad vydrží ještě tak dlouho, aby se ještě viděl s Tyrionem, ale že by se dočkal šťastného konce, to pochybuju. Hora horrorovej, ale chyběl mi trochu Ohař. Holt si na něj rok počkám :) Hostinu u Freyů.. to bylo něco fantastickýho. Od prvního pohledu tý krásný holky na Jaimeho jsem zadoufala v Aryu, až jsem se musela krotit, abych nebyla zklamaná :D No, zklamaná jsem nebyla, naopak. Jeden z top momentů dílu. Další pro mě byl rozhovor Tyriona s Dany a jeho jmenování pobočníkem, konečně začínám mít Dany zase ráda, čímž pádem mi ani nevadilo, že poslední záběr si zase „urvala pro sebe“. Potom přechod z baby Jona na Jona the White Wolf :) a jako uplnej strop proslov Lyanny Mormont. Doufám, že se potká s Aryou, ty dvě by mohly bejt skvělý. Byť jsem doufala, že už se v posledním dílu Dorne neobjeví a po úvodních titulcích jsem měla obavu z toho, jak dlouho a čím se tam bude zabíjet čas, pakt s Ollenou a podpora Dany zní ve výsledku fajn. Holt se musíme jen smířit s tím, že nemáme úplně přehled v tom kolik času kdy uplynulo a tak se nepozastavovat nad tím, jak to ten Varys/Arya/Littlefinger dělá :D Podtrženo sečteno se mi splnilo všecko, v co jsem doufala a ještě něco navíc, snad jen bych uvítala ještě záběr na White Walkers. Každopádně byl tenhle díl natolik epickej a navíc uspokojivej, že se ani nevztekám kvůli dalšímu roku čekání :D
dotazy do pléna: podle čeho Citadela určila, že zima už přišla? Asi jsem to nějak nepostřehla nebo zapomněla… Myslíte, že můžeme v příští sérii čekat Joraha, případně že najde lék? Pokud se nepletu, tak Shireen se přeci vyléčit podařilo, ne?
#8141 RoX #8144 Engeneer