Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#8179 Leithian: tak ten rok mě unikl takže Rhaegarovo dítě hmm.. no sou to zatím jen mé doměnky
#8199 kujulu#8179 Leithian: z jakého je rodu ten Rhaegar?
#8190 Eddard1#8174 afroman001: Ale kus, vzdyt to bylo receno i v serialu, ze s Lyannou Stark spal Targaryen. A pro jistotu to dali pred dnesni epizodu jako pripomenuti dosavadniho deje. Jedna se o rozhovor Malicka se Sansou v krypte Zimohradu z minule sezony: M: Tvá teta Lyanna. S: Můj otec o ní nikdy nemluvil. Občas jsem ho našla tady dole, jak rozsvěcí svíčky. Říkali, že byla krásná. M: Kdysi jsem ji viděl. Byl jsem chlapec, žijící s rodinou tvé matky. Lord Whent pořádal velký turnaj na Harrenově. Všichni tam byli. Šílený král, tvůj otec. Robert Baratheon. A Lyanna. Byla přislíbena Robertovi. Umíš si představit, jaké to bylo pro mě, chlapce odnikud, s bezvýznamným jménem, sledovat ty legendární muže. Poslední dva zůstali. Barristan Selmy a Rhaegar Targaryen. Když Rhaegar vyhrál, všichni oslavovali prince. Vzpomínám si na smích dívek, když si sundal přilbu a viděly jeho stříbrné vlasy. Jak byl pohledný.Když ale projel kolem své manželky, Elii Martell, všechen smích odumřel. Nikdy jsem neviděl tolik lidí zmlklých. Projel kolem své manželky a položil korunu zimních růží do Lyannina klína. Smutek byl mrazivý. Kolik desítek tisíc muselo zemřít, protože si Rhaegar vybral tvou tetu? S: Ano, vybral si ji. A pak ji unesl a znásilnil. M: Pojď. Promluvme si někde, kde nás mrtví nemohou slyšet. https://www.youtube.com/watch?…
#8184 afroman001 #8185 afroman001 #8233 PetraB#8183 heidizhor: jo na to si vzpomínám velmi dobře … jen Rhaegar tam nebyl nikdy videt že? Nebo to byl právě ten obávaný šermíř který málem zabil Neda Starka? Před tou věží?
#8189 heidizhor #8191 heidizhor#8183 heidizhor: mp tak to sníh teda bude Dany příbuznej :-) a sakra vím že se to v GoT neřeší ale už je jako pár nechci :-)
#8180 afroman001: Tuším, že meč byl pohřben společně s Joffreym.
#8188 afroman001Takze asi uz vieme ako sa dostane Night King cez Wall… Ved Bran prejde cez wall bolo to doslova povedane… Takze kedze je oznackovany vdaka tomu bude moct Night King prejst.. Bran the Destroyer :D :D
#8186 Cermb0: tak to je velká škoda :-(
#8184 afroman001: No tak v tom pripade ti musi byt jasne, ze Jon nemuze byt v zadnem Robertuv syn. Ten obavany sermir byl myslim Arthur Dayne
#8182 afroman001: Targaryen
#8184 afroman001: Ne, Rhaegar v serialu nikdy nebyl videt
může mi někdo prosím vysvětlit pointu toho dopisu, co dávala margery pár dílů zpátky lady olleně, když ji ted takhle zabili?
#8194 Kalam #8228 mr_bunglejen doufat že se hned zkraje dočkáme epické bitky mezi lannistery a targaryeny a dany se tam nebude na moři čvachtat moc dlouho…
#8192 klokie: tak margery nemohla vědět že ju odpálej do stratosféry ne… chtěla olleně ukázat, že ju vrabčák nevymyl a že je věrná rodu a teď je na atomy, z čímž ale samosebou nepočítala…
Skvělá hudba, zbytek vcelku ušel. Kdyby v minulých dílech nezabíjeli čas vatou, tak se tady nemusely dělat takové časoprostorové skoky. Ale to by zase nanacpali všechny ty VAUU události do jednoho dílu. Cersei to má asi spočítaný, chudák Jaime, nemá to s těmi vládci lehký a nikdo to neocení. Hádám, že by mohl skončit na Zdi. Arya docela dobrý na to, že jí nemusím. Přesunula se docela rychle, ale proti Varysovi… Dorne ach ouvej, když ho tam vraceli, proč proboha vyvraždili Martelly a násilně tak měnili linku? Sever extra nepřekvapil, Lyanna dělá Medvědicím čest, tohle by byl materiál na královnu (na rozdíl od toho zbytku), škoda že než nám děvče doroste, tak Jon bude nejspíš pod drnem/ledem, na prach/popel nebo chodec. Malíčkovi to nevyšlo, ale ten to nevzdá. To že chce trůn a Sansu (v tomhle pořadí) je asi to nejupřímnější, co od něj zaznělo. Na Sansu jsem hodně zvědavá, ta je divoká karta, tam je možný ledacos. Závěr poněkud zklamal, místo chodců (kteří mi tam hodně chyběli) blondýna.Že by Daenerys cestou smetla nějaká vlna z paluby asi moc nehrozí, škoda. Líbila se mi scéna Neda a Lyanny, bylo to dojemné. Vyšla mi teorie, že tam Lyanna měla služebné. A možná i ta, že Jon možná není vlastně ani Jon. Nějaký podraz jsem čekala, ale nedopadlo to nejhůř. Na případné jméno a hlavně příjmení/statut si holt počkáme rok. A nebo příjemně překvapí Martin (kéž by).
Takže Jon Snow je Baratheon, paráda. :D
A chvípla polovina osazenstva, taky paráda. :D
Lepší konec nemohl bejt :)
#8198 sweet_stawberrie #8199 kujulu #8203 afroman001 #8231 mr_bungleJohn jako syn Rhaegara je BASTARD a tim padem NEMA ZADNY zakonny narok na trun!!!! Daenerys jako zena NEMA ZADNY zakonny narok na trun! Oba ho muzou ziskat silou !!!
#8196 Badmaniak: ty vole…Jon Snow nie je Baratheon!!…načo by Lyanna prosila Eddarda aby nič nehovoril Robertovi (Baratheonovi)? lebo inak by ho zabil ak by Jon bol jeho syn??!!
#8181 afroman001: #8196 Badmaniak: Nekolik stoleti byli u moci Targaryeni. Jako posledni byl kral Aerys II (sileny kral) ten mel 3 deti (Rheagara, Daenerys a toho co zemrel v 1. rade), nejstarsi Rheagar mel za manzelku Elliu Martel (tu pak zabil hora, proto se Oberyn (jeji bratr) chtel pomstit). V kralove pristavisti pak probihal turnaj, kde se Rheagar zakoukal do sestry od Neda, Laynny. Ta byla ale zaslibena Robertovi. Rheagar ji unesl a asi i znasilnil = Jon Snow, nacez se Robert rozhodl vyhlasit Targaryenum valku (Robertova rebelie). Tu s pomoci Neda a Lannisteru vyhral a pak se stal kralem a vzal si Cercei. No a pak, po nekolika letech to navazuje na 1. radu serialu.
#8204 afroman001 #8207 afroman001Nedokážu pochopit jednu věc, proč muselo být v 80 % téhle série tolik zbytečné vaty typu lest Margaery, která v konečném důsledku neměla vůbec žádný význam a spoustu a spoustu děj absolutně neposouvajících bezvýznamných linek a dialogů (Margaeryina lest, roztažená dějová linka s herečkou či Ohařem atp.), když soudě dle 10 dílu ten obsah prostě byl? Nechápejte mě špatně, závěrečný díl byl obsahově fajn, ale přišlo mi to skoro jako hektický sestřih než epizoda (jé hele, Cersei odpálila Vrabčáka střih teď se pomstila Arya a hele honem podívej Tommen páchá sebevraždu a tady je Jonova matka a támhle je Cersei jako královna a tady zase Jon jako král a támhle Varys domlouvá spojenectví a …), čistě kvůli obsahu u mě určitě vrchol série, nicméně kdyby scénáristé speciálně těmto příběhovým liniím a jejich vyústěním dali větší prostor řekněme dvou tři dílů, měli by větší dopad než tohle hektické přebíhání a především by to dodalo potřebnou náplň jinak z větší části dost nevyrovnané sérii.
Každopádně bylo celkem očividně naznačeno, že dojde k rozkolu Jon x Sansa s Malíčkem, což rozhodně vypadá jako zajímavý námět a Sansa by mohla být fajn zaporák, druhá věc je fakt, že Jon si asi víceméně upevnil pozici hlavního hrdiny seriálu, neboť právě on je tím „ledem a ohněm“. Třetí moment kterých bych vypíchnul je, že Disney princezna se zbavila milence, což je scénáristy gesto, že se nám do GoT zase naroubuje nějaká spíchnutá dvojička a vzhledem k tomu, že ve Westerosu už moc nápadníků nezbývá, bych si tipl, že se bude zase tlačit na starý dobrý a Martinův oblíbený incest …
#8201 Eddard1 #8202 Eddard1