Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!
Konec The Walking Dead
Další seriály
Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
IronE Singleton
30.11.1975 | 30.11.2024 -
Nadia Hilker
1.12.1988 | 1.12.2024 -
Margot Bingham
6.12.1987 | 6.12.2024 -
C. Thomas Howell
7.12.1966 | 7.12.2024 -
Michael Traynor
12.12.1975 | 12.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#8153 Xavik: Diky, super!!!
#8160 Sheela: Negan mluvil o tom, že by si Maggie vzal k sobě. Že je to sice divné, když před chvílí rozmlátil hlavu jejímu manželovi, ale že lidé jsou v tomhle zvláštní nebo tak něco. Z čehož mi vyplynulo, že má na Maggie zálusk (anebo spíš si rád vydobývá poslušnost u rebelujících lidí). Takže Rick (ač si je vědom toho, že to bude mít nějaké důsledky) jednal rychle a přistoupil na Gabrielovu lež. Navíc všeho všudy chtěl ochránit Hilltop, ale i Alexandrii – Negan neví, že Alexandrie ví o Hilltopu a kdyby přiznali, že s nimi byli v kontaktu či dokonce uzavřeli spojenectví, tak by Negan řádil daleko víc.
#8164 Cermb0#8160 Sheela: Podľa mňa mu Negan nepovedal, že je Maggie na Kopci, aby sa Negan nedozvedel o ich spojenectve.
#8162 chir: Stejně to Negan v příští epizodě zjistí..
#8182 chirJá si myslím, že to ví, nebo se to dozví, kdyby řekl, že je na Hilltopu, tak by si tam pro ni dojel osobně :D Oni fakt chtějí udělat Batmana jak vidím :D
hmmmm… no, dobrá. to mě nenapadlo. (pracovala jsem s tím, že negan věděl kam Maggie vezli v onen osudný večer) a to, že Gabriel ten hrob vymyslel na místě… budiž. Jinak ano, mě to teda nepřišlo od Negana jako nabídka k snatku, ale spíš otevřená výhružka. „víš ricku, vdovy co o všechno přijdou, jsou dost nebezpečný. rád bych si jí radši zkontroloval a pořešil po svém.“
Ten seznam zbraní měli někam schovat. Anebo mít falešnej seznam, tzn. mít tam evidovaných napři 30 zbraní a dalších 20 mít někde v lese schovaných. Pak dát Neganovi klidně jednu další neevidovanou, jakože projev dobrý vůle. Tím by ho přechcali :-) Však už tenkrát v nějaký epizodě než vešli do jednoho areálu, tak si předem schovali zbraně venku. Trochu zapojit myslivnu :-)
#8168 MichaelMyers#8167 vozralec: A sledoval jsi tu epizodu nebo ne? Přijde mi, že ne. Rick vysvětloval proč si je neschovají. Bože.. Lidi si stěžují jak byl díl dlouhý a vlekl se. Přitom z toho „vlečení“ jsme měli poznat, že Rick bojovat prostě nechce. Proto si nebude ani schovávat zbraně. Ve vedení není on, ale Negan.
Ale čekám, že v osmé epizodě nebo na konci série Rick zase otočí a bude se chtít pomstít. Možná právě až se pozná s Ezekielem, tak mu svitne naděje.
Možný spoiler pro nekomiksáky.
Jak myslíte, že bude probíhat sedmá série? Já bych řekl, že ve druhé polovině začne pozvolna válka se Spasiteli. Rick začne střádat plány a tak. Pak v první polovině osmé série válka skončí. Druhá polovina osmé by mohla být o něčem jiném s Neganem ve věžení a na konci se objeví Šeptači.
#8173 oriJak jsem měl WD rád, tak mi přijde že to je jen přiblbý americký serial s retardovanýma ubrečenýma postavama. Proč k… toho Negana jednoduše někdo neodstřelí.
Vždyť jak stáli před tou branou, mohl kdokoli přijít a vysypat to do něj. Vážně tady chybí pořádná postava nějakého 150kg negra který by je tam všechny srovnal. Uplakánci.
Napíšu to opět, ale opravdu v USA po Zombie apokalypse zůstal jen jeden jediný raketomet široko daleko. Opravdu se Rickovi nepodařilo najít jedinný sklad s těžkými zbraněmi ? Ani ty z tanků a helikoptér nešlo demontovat ? Promiňte, ale aby se mi seřadila taková partička blbečků před bránou včetně jejich vůdce a dělali tam hustý když je můžu pokropit kulometem i nějakýho menšího kalibru ? Zrovna z toho vypálenýho domu kam jim dokráčí černoška se srnkou za krkem a oni si jí nevšimnou. Chápu je to seriál ale tohle mi přijde víceméně trapný…
U WD je to těžké, občas mě také štve, jak je to utahané, ale bohužel, pokud se chtějí tvůrci aspoň částečně držet komiksu, nemají moc jiné možnosti, než nás postupně v dílech seznamovat s novými lidmi a celkovým světem Neganova království a jeho podmaněnými osadami. Věřte, že i komiks uměl být utahaný a to mnohem více, než seroš, pač vycházel jednou za měsíc, tedy než se něco hnulo, čekali jste dlouho. Ale samo, že by koncept dílů šlo lépe provázat a v každém díle dělat více linek, nebylo by to pak tak utahané, bylo by více akce s rozumným vyvážením té psycho stránky a dramatu. Ale bohužel, je to tak, jak to je. To my neovlivníme. Někdo to přijme a kouká, někdo to nepřijme a vzteká se a kouká dál a někdo už nekouká, každého věc.
A teď pár věcí. Skupina Rick padla na hubu, dobře jim tak, mysleli si, že jsou velko drsňáci, co kam přišli, tam to zajebali a teď narazili na Negana, který „má věci pod kontrolou“ a bum, hřebínek našim namyšlencům krutě upadnul. Za utok na Neganovo lidi, byl ten jeho trest dost jemný, sic tvrdý a značně prezentativní a brutáč, ale mírný, jen dva lidi.
Ohledně jak tu někdo psal, proč je u vrat nesejmuli či na ně nejsou připravenější a nesejmou Negana a podobně…
Z tohoto pohledu se to zdát může jako logický krok, ale pokud se budou držet částečně komiksu, tak Negan je na takovéto události velice dobře připraven a je ve skutečnosti zajištěnější, než se zdá, pač skupina to i zkusí a právě se ukáže, že Negan má vše vždy dobře naplánované a zajištěné, když jede na návštěvu.
Co se týče války. Já si ale myslím, že války se v této řadě nedočkáme. Spíše se dočkáme spojení osad, vymyšlení plánu a pak jejího začátku, kdy válka přijde spíše, až další řadu. Ale uvidíme, možná ne a bude už tuto.
Nicméně pokud by vyřešili Negana teď, doběhli by dost komiks, kde by přišel časový skok. Myslím, že Neganovu vládu a následnou válku uvidíme tak 2 řady a pak teprve přijde změna u Ricka a jeho stylu vedení všech a skok v čase.
#8169 MichaelMyers: To tempo je príliš pomalé, moja teória
polovica 7. série skončí stretnutím Ricka a Ezekiela, a ešte sa tam ukáže Dwight, 7. séria skončí tým, že Rick sa pokúsi zaútočiť, ale ukáže sa že sa prerátal a zase bude kľačať pred Neganom a ten si bude vyberať, a až v 8. by bola vojna, ktorá by skôr skončila an jej konci, a 9. by bola o 2 roky ako v komikse.
sorry lidi ale na co to michonne koukala na konci této epizody??? nemůžu to poznat :D
#8176 ZaRoPřesně jak napsal _GK_, prostě ten děj WD je celkově dobrý tak pro seriál, ve skutečnosti by tohle nebylo vůbec možné a reálné. A i kdyby, nechápu proč se ti blbci drží pořád na jednom místě, proč neodjedou do větších měst nebo někde kde mužou mít pořádny kryt a sehnat si zbraně a usadit se. A ne se pořád cpát do nějaké divočiny, chápu že pro natočení by to bylo komplikované.
Ale celkově to chování postav je nelogické až retardované, je to prostě jen serial a už se tomu začínám smát. Už to není tak super jak první tři řady.
Jinak – prokop Michone se dívala na kouř, který stoupal od doutnajících matrací, které jim negan a jeho lidi ukradli. To jde videt jak se na to nekterí dívají :D
#8174 prokop: na tie spálené matrace ktore im zobrali
No to smíření Ryka s tím, že bude sloužit Neganovi, se mu může taky časem vymstít. Co kdyby Negan začal stupňovat svoje požadavky? Že třeba při každý návštěvě bude muset Ryk vybrat jednoho člověka, který bude zabit? Pro tyhle případy měl mít záložní plán a schovat někam ty zbraně (jak už jsem psal). A nebo se na všechno vyprdnout a odjet na druhej konec Jůesej. A byl by klid :-) Prostě sejmout Negana a hotovo. Příležitostí je na to dost. Teď bez zbraní je to horší, ale můžou nachystat nějakou past po cestě. Třeba jak tam vjednou auta, tak to zavřít ze všech stran a zapálit rozlitej benzín a všichni by shořeli a hotovo, vyřešeno :-)
#8178 ori#8177 vozralec: Myslíš, že inde nie sú podobné skupiny?
Ono je nelogických víc věcí třeba to že pořád jezdí nějakejma benzínovejma šunkama. Už když Abraham našel toho vojáka s raketometem jsem nepochopil proč jedou ve třech namačkaný v cisterně když si mohl vzít ten Humvee. Armádní technika je povětšinou naftová takže by stačilo pumpnout nějaký kamiony a maj tisíce litrů paliva. V prních sériích bylo vidět že armáda měla všude roztahaný kvanta techniky určitě by nebyl problém si dojít pro když už ne tank tak obrněný pásový vozidlo a i kdyby to ne tak aspoň Humvee s balistickou ochranou. Nějakej Negan by se mohl jít zakopat s těma bambitkama kdyby mu lidi nasedli do pancéřovaných vozidel. By tam na ně vysypal náboje z těch pár samopalů a Rick by mu tak leda zamával.
#8183 MelaNeviete náhodou, čo znamená A na Darylovom pyžame? :D
#8181 GudMen #8184 pajajs