Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024 -
Clive Russell
7.12.1945 | 7.12.2024 -
Kristofer Hivju
7.12.1978 | 7.12.2024 -
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#7100 Engeneer: Poslední větu jsem špatně formuloval. GRRM sám řekl, že to Benjen není.
#7105 n0b0dyJeště někoho mrzí a zároveň těší, že je svět GoT tak obrovskej a reálnej? Strašně bych chtěl vidět západ a Lannisport, některý další pevnosti na severu, včetně říše Thennů (!!!!), Old Town, nebo zajímavý lokality v Essosu.. :/
#7103 rockysiburger #7104 Monkeyskunk#7102 Somebody Special: To každopádně, ale ten svět je fakt obrovský jak si napsal :-)
#7102 Somebody Special: Taktak, mě hrozně bavili i v knize ty části, kde se řešila nějaká historie a celkově komplexnost toho světa. Navíc ho ani neznáme celej (nevím kolik tam má být přesně kontinentů, ale určitě víc než ty dva nám známé). Z toho by se dalo udělat fantasy ještě na další desítky let (v reálu). Bohužel s Marinovou rychlostí se tak nikdy nestane a zbytek světa asi nepoznáme. A když by na tom dělali jiní, už to prostě není ono, protože tenhle svět je z jeho hlavy :)
#7123 Smooth#7101 Engeneer: Ano, to jsem viděl, akorát jsem si nebyl jistý, jestli jde o pravdivou informaci. Nicméně stáří child of the forest a vůbec čas je celkem relativní pojem. V knihách je napsáno, že child of the forest jsou staré okolo 200 let a vůbec historie je tam podstatně dříve. Na tož v show se říká, že už tam jsou po několik tisíc let.
Pro mě díl slabší, celou dobu jsem čekal kdy dostanou prostor Jon a Dany, tak na snad se na Jona dostane další díl :( Samova linka nuda mohly by řešit důležitější věci, Doufám že se spojí dany s greyjojema a s pomocí jejich lodí podnikou konečně tu invaci do západozemí. Snad se Tyrion ukáže být Targaryen a osedlá si taky dráčka, to by asi Cersei koukala :D a komu se Danyina linka nelíbí si to přetáčejte nikdo vás nenutí na to koukat :P Mě to naopak přišel jako top epic moment celého dílu když přiletěla na drakovi a vyburcovala tak svoje bojovníky :)
#7107 Engeneer#7106 SikyCZ: Tyrion se neudrží ani na normálním koni, natož na drakovi :D
#7100 Engeneer: Ale v Inside the Episode ho DD potvrdzujú ako Coldhanda :) že sa im páčila jeho kombinácia :)
#7109 Engeneer#7108 Merneron: Pokud si přečteš příspěvek na který jsem odkazoval, tak zjistíš, že otázka zněla jestli bude Benjen Studenoruký i v knize a to nebude, protože autor knihy to vyvrátil.
Teď mě napadl další argument proč teorie R+L= J není pravda. Robb a Jon, dva bratři vychováni jako obraz svého otce, dají čest vždy na první místo. Pak se objeví Jeyne (Talisa) a Ygritte a přísahy letí komínem. Jaký otec, takový synové? :-)
#7111 n0b0dy #7114 Stardos#7110 Engeneer: Co má tohle do činění s R+L=J ?
#7112 Engeneer#7111 n0b0dy: Třeba, že Jon je opravdu Nedův syn?
Tohle mi přijde jako dost slabá teorie. Takže vlastně popíráš tak obrovsky velký set up toho všeho, okolo původu Jona, všechny ty drobné hinty, napovídající teorii R+L=J, včetně i hodně důležitých věcí jako, že Ned přišel do věže za Lyannou, kde byla celá postel od krve a poslední její slova byla „promise me“? Osobně jsem zastáncem této teorie již po ukončení 5 série, vše tomu napovídalo a tato série mě v tom jen potvrzuje. Na víc pochybuji, že by ztráceli čas zrovna tím, aby ukazovali flashbacky z tower of joy, kdyby nebyla nějakým způsobem důležitá. Jinak máš pravdu v tom, že jaký otec takový syn. Ale berme to s nadsázkou, Ned přeci jen Jona od malička vychoval, to se na osobě podepíše a každý kluk chce být přece jako jeho otec. Nicméně bych to nepletl do věci, ohledně jeho pravého původu.
#7115 Engeneer#7110 Engeneer: Rheagar, podle teorie Jonův otec, taktéž hodil svatební slib (bral bych to jako přísahu) za hlavu a utekl s Lyannou
#7113 n0b0dy: Nevyvracím, že se ve věži nestalo něco důležitého, jen si myslím, že to nebude odhalení Jona. Sám jsem byl zastáncem R+L=J, dokonce mě při četbě sama napadla. Ale objevuje se spousta nepřímých důkazů (už jsem o nich tady psal před pár dny) a teď si myslím, že to GRRM tak napsal, aby jsme na R+L=J přišli a pak nám spadla brada, až odhalí pravdu. On je toho schopný :-)
Ha, tady na Edně je poslední epizoda hodnocená docela špatně a mě se líbila asi skoro nejvíc. Nikdo prvoplánově neumřel, představil se další rod, vrátil se Walder Frey, Edmure Tully a Benjen Stark a obrat v Králově přístavišti mě potěšil. Konečně Cersei a Jaime čumí. :D Jenom si mohli odpustit další hollywoodský vpád postavy, která zachrání situaci, když už si každý myslí, že dojde k nejhoršímu – je to levné a viděli jsme to už tisíckrát v různých filmech, nikoho to už nedojme. Teď se zeptám na něco povrchnějšího – nepřipadaly vám někomu divné ty šaty Tarlyových? Teda respektive hlavně Samovy matky a pak převlečené Gilly? Ty nabírané rukávy se vůbec nehodily do doby, do níž má být děj situován (tedy něco jako evropský Středověk), vlastně ani ten náhrdelník a vypadalo to debilně. I ta látka Gillyiných šatů byla taková divně lesklá a vypadala levně. Oproti jinak hezkým kostýmům to byl až moc velký skok. Jo a Margaery ve vězení nějak zrezla. Nemá být zrzavá ani podle knížky a doteď nebyla, tak nechápu. Jedině, že by se naráz probudily její Redwyneovské geny po Ollenině straně rodiny… :)
#7120 Darth Jar JarNáhodou pěkná epizoda, velmi se mi líbila večeře u Sama a takový ten twist „před“ pochodem hanby.
Vivat Benjen :D
Jsem osobně zvědav jestli se tentokrát Benjen Stark mihne na více dílů, pokud tomu dobře rozumím musí Brana dovést ke zdi nebo někam kde je ten čarovnej strom.Těžký to úkol.
#7116 Eleanor05: Vzhledem k tomu, že výstroj vojáků v got je směska od starověku po novověk, tak kdo by řešil střih nějakých šatů :P