Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Ann Taylor

#6900 HenryTheEight: Udělal si podle té legendy království z Noční pevnosti, kde vládl Noční hlídce (přinejmenším té části, která tam byla, případně okolí), vůbec ne chodcům. Těm přinášel naopak oběti. A nedáváš oběti někomu, komu sám vládneš. To je právě taky častej omyl a nejspíš částečně i z toho vzniknul ten seriálovej.

#6904 HenryTheEight
webmaster
24.5.2016 | 19:19:42
Monkeyskunk

#6900 HenryTheEight: No jedno je jasné i ze seriálu – nejsou to jen bezcitné stvůry bez mozku. Když Jon použil měč z Valyrijské oceli, tak byl ten Walker hodně překvapenej a na chvíli ztuhl, což by se nemyslící stvůře stát nemohlo :)

#6904 HenryTheEight
24.5.2016 | 19:20:40
Stardos

#6900 HenryTheEight: Toho prvního chodce a Night Kinga hraje stejný člověk,předpokládám proto, že to byl první bílý chodec, který začal tvořit další chodce a Děti lesa prostě nedomyslely to, jak je hodlají ovládat.A co není, může být :) Někdo na to už jednou narážel, Branův vlastní Spin-off ve kterém by cestoval v minulosti a ukazoval dějiny včetně Bloodravena

#6905 HenryTheEight #6922 rhobos
24.5.2016 | 19:34:38
HenryTheEight

#6901 Ann Taylor: Njn, už taky nevím, co vlastně píšu :D
Jasně, že vládnul lidem… Bohužel pro nás, co známe knihy i seriál jsou tyhle dva tituly „Král Noční pevnosti“ a „Noční král“ jasně odlišné. Ale pro spoustu (a teď nechci nikoho urazit, ale někteří to prostě nečetli, nebo si to nepamatují, textu je mraky) amatérů je to jedna a ta samá bytost. Navíc to zní hodně podobně (viz Evropská rada a Rada ministrů EU, to jsou taky věci na první pohled stejné, ale ve skutečnosti značně odlišné).
#6902 Monkeyskunk: No já netvrdím, že jsou bez mozku. Ale předpokládám (a můžu se samozřejmě mýlit), že jsou vytvořeni s jedním účelem, a to zničit lidi, což je také potom jediný smysl jejich existence. Což jejich chování bude dost ovlivňovat a oni sami jsou potom tímhle „stvořitelovým polibkem“ neustále ovlivňováni, aniž by to sami vnímali. Pokud vůbec vnímají.
Další věcí je, že v knize Sam našel něco ve stylu: „Jiní přicházejí, když je zima. Nebo zima přichází, když se objevují chodci.“ Tudíž vzniká další zajímavá otázka, je jich omezený počet? Seriál nám svým způsobem odpověděl – je v něm možné udělat z člověka chodce. Ale co se stane, když by se teoreticky domluvila parta sebevražedných maniaků, oblékla se do brnění z Valyrijské oceli, do rukou si vzala Valyrijské meče, pročesala celý sever a všechny Chodce exterminovala? Objevili by se další, jak to popisují knihy v knihovně Černého hradu?

#6907 Ann Taylor
24.5.2016 | 19:42:21
HenryTheEight

#6903 Stardos: Cesty minulostí? Proč ne. I když by to bylo trochu nepříjemné, četl jsem totiž Svět ohně a ledu a tam je obrovská spousta různých témat a námětů. A jak někdo zmiňoval, že by Bran cestoval minulostí, měnil ji a tím pádem i přítomnost, čímž by se nastávaly různé události v dějinách (Summerhall, šílenost Aeryse, Branovo vlastní vyhození z okna, poprava Neda, atd.) , což by tedy bylo ovlivněný jednou osobou, to je podle mě (jsem totiž naprostý odpůrce konspiračních teorií) totální krávovina.

#6906 Majestic
24.5.2016 | 19:52:01
Majestic

#6905 HenryTheEight: Cestování minulostí, kdy se jen kouká – proč ne. Ale něco měnit? Víceméně vše z toho, co jste vyjmenoval by ovlivnilo podstatu samotného Brana, takže by se teoreticky nemohl stát tím, čím se stává (stane), tudíž by mohl vlastně zničit sám sebe :-D

24.5.2016 | 20:25:21
Ann Taylor

#6904 HenryTheEight: No ony to v knížce přece jsou stejné bytosti :D Králi Noční pevnosti se jednoduše začalo říkat Noční král… asi jako když místo litánie král Bouřlivého království používali jen Bouřlivý král. Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.
A co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky). To, jestli přichází první zima nebo chodci… je podružná otázka, kterou chápu tak, že buďto se udělá větší zima, když přijdou, nebo je přiláká to, že se někde hodně ochladí. Ale tipuju to spíš na to první. Už kvůli tomu, že před jejich stvořením bylo to místo zelené a teď je to zamrzlá pustina pod sněhem.

#6909 HenryTheEight
webmaster
24.5.2016 | 20:25:26
Fosie

Já si myslim, že ten jak mu děti lesa vrazili sklo do hrudi je prostě ten první a dál se s tím v seriálu nebudou zatěžovat.

Další věc, neni možný, aby NK a WW šli cíleně po těch komu koluje v žilách krev starků?

první starkové měli bejt ty proti kterým byly WW původně vytvoření ->

• WW útočili na Jona když byl ještě s Mormontem na výpravě za zdí
  • WW útočili na Jona v epizodě hard home
  • WW jdou po Branovi v 6×5
24.5.2016 | 20:53:18
HenryTheEight

#6907 Ann Taylor: V knižce jo. A právě proto je asi lze označit jako dvě rozdílný (a přitom stejný, Schrodingerova kočka?) postavy, což ty snad nepopíráš: „Jenom seriál z toho vyrobil jinou postavu, patrně úplně prvního chodce a zároveň jejich vůdce či tak nějak, jak to tak vypadá, a půjčil si jméno.“ A k té druhé otázce, ty píšeš: „A co se týče toho, jestli by se objevili další, kdyby je někdo vybil… to podle mě není složitá otázka. Neobjevili, pokud by je zase děti nestvořily (nebo by nestihli stvořit další sami, když to patrně umí taky).“
To jsem zmiňoval, protože je zajímavá otázka, nevím zdali zodpovězená, kolikrát se vlastně objevili. Pouze dvakrát za celou historii (Dlouhá noc + současné události)? Teď pouze spekuluju a rád se nechám vyvést z omylu, ale víme, že Děti lesa je stvořili, aby bojovali proti lidem. A co ti zmrdi teda dělali mezi Dlouhou nocí a současností? Někde daleko na severu jen seděli a čuměli? Neodporovalo by to tomu, že je Děti lesa vytvořili k boji proti lidem? Já v nich vidím něco jako terminátory, jejichž jediným cílem je pobít lidi. Řečnická otázka: Dokáže taková bytost přestat na nějakou dobu bojovat, aby se znovu vrátila za několik tisíc let? Nebo je Děti lesa vytvořili znovu těsně před současnými událostmi, ačkoliv nejspíš věděli, že je nedokážou ovládat, a věděli o Zdi, která byla postavená speciálně kvůli tomu, aby zabránila pohybu WW?

#6910 Fosie #6911 Ann Taylor #6922 rhobos
24.5.2016 | 21:02:33
Fosie

#6909 HenryTheEight: podle mě musí bejt nějaká spouštěcí událost, po který vždycky vylezou. Co by to ale mohlo bejt to nevim. Pokud se objevili jenom 2×, musí bejt něco shodnýho minule a teď.

#6912 mia28
24.5.2016 | 21:08:29
Ann Taylor

#6909 HenryTheEight: Tak teď tě nechápu. Jak by se mohla postava označit jako dvě rozdílný, když je to… prostě jen postava, která měla jméno a titulovala se králem, pro zkrácení mu z toho titulu udělali přezdívku a ta se na rozdíl od jeho jména dochovala, takže už ho označují jenom tou? To fakt nechápu. Prostě to byl v knížce Noční král, kterému se tak říkalo, protože to byl král Noční pevnosti, v seriálu je to ale jiná postava s jiným původem, jenom se stejným jménem.
A co dělali chodci? Normálně, asi nic, ne? V knížce všichni, kdo o tom kdy mluvili, řekli, že „spali“, tak proč by ne? Spánek, hibernace, čekání na vhodné podmínky…? V tom nevidím problém. Vyhnali je daleko na sever, zpacifikovali, porazili, znemožnili jim se vrátit zpátky… a teď se očividně něco změnilo, co je „probralo“ a znova přilákalo. To mi jako vysvětlení stačí, pokud se neobjeví jiné.

#6915 HenryTheEight #6918 Mela
webmaster
24.5.2016 | 21:17:04
mia28

#6910 Fosie: Zajímavé… Třeba se to opakuje proto, že se narodil/a Azor Ahai?

#6933 Fosie
24.5.2016 | 21:40:01
Duryy

V seriali moze byt pokojne Benjen a Coldhands ta ista osoba si myslim :D No, uvidime

24.5.2016 | 22:47:02
imbik

Zdravím! Tak díl byl parádní. To že děti lesa stvoří WW, ještě k tomu tím že člověku vimplantují dračí sklo do hrudi, by mě nenapadlo. To že neví jak se proti nim bránit neberu mají přece dračí sklo. Jen mě udivuje že nestřílej šípy místo aby se je pokoušely zabít na blízko. Plus nechápu proč to poslední dítě nehodilo ten „granát“, ale muselo se nechat sežrat.

Hodor dost cool důvod proč je jaký je. Z prvu jsem nechápal proč havran tahá brana do vzpomínky s hodorem, když ví že se blíží WW. Ale je to jasné vrána věděla všechno co se stane a potřeboval udělit branovi lekci. Bran sice může ovlivnovat minulost ale jako to platí všude když něco ovlivní jako by se to stalo čili už je dopředu jasné že to udělá. Hodor je hodor od té doby co byl kluk udělal mu to bran teď což znamená že i když ovlivnil minulost už vlastně bylo jasné že to musí udělat což naprosto znemožňuje že může upravit co se stalo do teď.

Ještě k hodorovi podle mě neříká hodor kvůli tomu že viděl svou smrt ale proto že v podstatě mu bran zabil vědomí tím že spojil vědomí hodora a malého hodora přičemž hodor umřel a v hodorově mladé hlavě zůstal jen povel bez dalšího vědomí a vzpomínek.

Jinak klasicky Sansa je pitomá a strašně mě rozčiluje. Malíček i přes hrozící smrt vybrusluje a dál mu vše hraje do karet. (mimochodem v řekotočí budou asi lenistři podle trailerů ne?)

Denerys klasicky dětská ale málem mě to rozbrečelo. Na co jsem u deny zvědav je mereen a tyryon s verysem :) (napadlo někoho jak asi deny uživý hordu dothraků bez rabování otročení atd.?)

Arya a další zkouška jestli je nikým ztvárněná vtipným divadlem. Moc hezký. Doufám že nikdy nebude nikým. Asi to ví i její učitel Nikdo :)

A co se týče železných pro mě jako nečtenáře je dost zajímaví přístup železných i když jestli euron říkal pravdu tak proč nepodpořit toho kdo zabil krále kterého nemám rád.

PS: pardon za spam a omlouvám se za chyby vidím jich hodně ale opravovati je nebudu

#6916 Lumicko
24.5.2016 | 23:33:20
HenryTheEight

#6911 Ann Taylor: Možná jsou ty dvě postavy jenom v mojí hlavě a nejsem si jistý, že to dokážu správně popsat, ale prostě vidím jako lehce rozdílnou postavu seriálovýho Nočního krále a knižního Nočního krále, přestože mají spoustu společného :) Už bych se tím raději nezabýval :)
A pokud bylo v knize psáno, že hibernovali, tak tím moje pochyby z velké části padají. Já to totiž teď četl znovu a neuvědomuju si, kde všechno to mohlo být zmiňované, ale mohl jsem to určitě někde přehlédnout, četl jsem to v eng a něco jsem si možná ne úplně správně přeložil :)

#6925 Ann Taylor
24.5.2016 | 23:34:08
Lumicko

#6914 imbik: +111111111111­11 perfektne napisane :)

25.5.2016 | 0:16:34
kutas

malíček musel použít nějaký létající koberec nebo má nějaké přenášedlo jelikož jeho přesun byl opravdu ohromující

25.5.2016 | 0:48:55
Mela

#6911 Ann Taylor: Navíc jak všichni víme noční hlídka mívala dřív tisíce členů a určitě lepší informace jak čelit WW. Před pár set lety ani nebyla občanská válka a draci nebyli zase tolik vzácní. Mohli prostě čekat na ideální podmínky, protože to vypadá že pro ně čas nemá žádnou roli. Navíc je tohle fantasy svět a tak mohli čekat klidně dalších 10 tisíc let a pořád by se bojovalo mečem a oštěpem jako ve středověku.

#6923 Engeneer #6925 Ann Taylor
25.5.2016 | 1:24:09
Badmaniak

Fakt obdivuju R.R.Martina za to, jak dokáže roky předem propřemýšlet osudy postav. Hodorova historie mě fakt rozbrečela a to nekecám. Už jen kvůli tomu, že jeho jméno vymyslel před mnoha lety a teprve po mnoha letech dokázal přijít na světlo s tím, o to jméno znamená. BTW: Zajímalo by mě, jak se s tím pokutí čeští překladatelé. :D Jména zeserou jak můžou, ale tohle nezvládnou ani za zlatou cihlu. :)

#6934 mia28
25.5.2016 | 1:36:40
rhobos

nepročítal sem to tu tak soráč jestli už to tu někdo psal… Kde myslíte že pujde Jorah ? Já osobně tipuju že zkusí zajít za Quaithe … neví někdo víc? :D tipy? :D

25.5.2016 | 2:14:46

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama