Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024 -
Clive Russell
7.12.1945 | 7.12.2024 -
Kristofer Hivju
7.12.1978 | 7.12.2024 -
Ralph Ineson
15.12.1969 | 15.12.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
Ale aspoň tam není rozvedený fanatik Aeron, dalšího blba co uctívá mušle bych nesnesl.
#6940 AviaRa: Jo jo, tak nějak souhlasím. Mě šlo o to, že pro DaD tam ten smysl je a to zkrátka Dany, ikdyž tě a třeba i jiné nezajímá :-D Vždyť i to Dorne už u mě postrádá smysl. Ale to by bylo na dlouho, musím na zkoušku :-D Nejde mi ani o to svrhnutí, víceméně to byla demokratická volba (jasně nebylo to referendum, ale jestli to byli vyznamni Železní páni, tak by to asi stačilo), ale spíš o to, že ikdyž se přiznal k vraždě jejich krále, je to nechalo naprosto chladnýma. Což právě vůbec nekoresponduje s tím, jak se všichni pustili za Ashou a Theonem je vraždit :) Ale vždyť si to defakto sám napsal, takže se jen opakuju :) Celkově mi v seriálu Euron moc nesedl no. Vlastně s postupujícím časem mi tam sedí míň a míň věcí/herců/situací atd. :-D
#6943 AviaRa#6942 Monkeyskunk: Tak já čekal, že když už tam nebude Victarion, tak Eurona pořeší lépe. Pro mě za mě, ať si za Dany jede Asha s Theonem.
Ale takhle mě akorát mrzí a štve, že nové postavy (i v Dorne), jsou odfláknuté, nudné a stupidní. Bohužel Euron se k nim zřejmě přidá. Prostě jim není věnováno víc času a péče, abych se jako divák mohl o ně zajímat, jako se můžu zajímat o relativně starší postavy.
Chápu ten smysl, co sám zmiňuješ – Dany dostane lodě, souhlasím s ním, je logický. Ale tenhle trend odfláknutí nových postav mi prostě vadí, když už jich tam nedávají tolik, tak ať aspoň za něco stojí.
A hodně štěstí při zkoušce. :D
#6944 Monkeyskunk#6943 AviaRa: Díky, asi to pomohlo, Áčko je doma :-D
Je to jak říkáš no, hodně postav a děje se tam přidává prvoplánově jen proto, aby tam prostě byli, protože přece byli i v předloze, případně protože je to prostě kůl :-D Ono mi příjde i celkem směšné, že defakto zrušili Dorne a od té doby jsme se tam vlastně vůbec nepodívali, nebo se pletu? :-D Kdoví, co s tím háďátka udělali. A Euron… plná huba keců a chvástání, jak se ho bojí celé moře (nevím teď které, Úzké? Nefritové?), každopádně je to jen vítr (slova :) a příjde mi, že skutek tak nějak utek. Co víme, tak přijel sám a nemá ani žádnou posádku, kdoví, jestli má vůbec vlastní loď. Nějak moc nechápu, co chce Dany krom taxíku a jeho dicka (nevím proč by po něm měla Dany toužit) nabídnout. A k tomu, aby ji přesvědčil ke sňatku by jí musel sakra vyrazit dech. To už bych věřil víc tomu, že AA bude Theon Bezúdý :-D
To je tak super, kolik vtipů se na Hodora vyrojilo :-D Nechápu, co z toho tak děláte, smrt Oberyna, Hounda, Ygritte, Tywina a dalších byla mnohem víc k pláči, než tenhle šašo.
#6946 Packa#6945 Somebody Special: On někdo brečel kvůli Tywinovi a Houndovi? :D Oberyn k pláči nebyl. Ygritte jo, ale přece jenom u Hodora to bylo sebeobětování, ostatní byli zabití tak nějak „bezúčelně“ (blbé slovo, ale tak snad chápeš :D ).
#6948 Somebody Special #6959 NalenEuron mi byl od první chvíle hrozně nesympatický, ale vzhledem k tomu, že mám ráda Theona a Yaru, tak je to asi pochopitelný :-D Ale tak celkově bych ho vedle Daenerys vidět nechtěla. Ale třeba ta nová kněžka je podle mě obsazená dobře a to jsem holka, takže prsa neřeším. Seděla mi tam a hlavně má nejspíš i větší schopnosti než Melissandra, takže to s ní bude ještě zajímavý…
#6946 Packa: Já kvůli Houndovi teda „ano“. Ale spíš mě sralo, že ho zabila Brienne, kterou bytostně nesnáším.. navíc byl Ohař jeden z nejlepších bojovníků ve Westerosu, to se prostě nemělo stát. Do desátý epizody budu doufat, že to přežil, dojde si pro paní Tormundovou a udělá s ní krátkej proces.
Bohužel mám ale spíš takovej pocit, že Brienne nikdo nezabije, vzhledem k tomu, že má jednu ze tří známejch zbraní proti WW. (Ještě Jon, Tommen, možná starej Tarly?)
Co se týče Tywina, byla spíš komická než k pláči, ale rozhodně mi jeho postava chybí v GoT víc jak špekoun Walder. Už jenom ten fakt, že Tywin by nikdy nedopustil, aby mu po městě chodili fanatici a kdyby se o to pokusili, tak je smete armádou. Kevan je suchej.
#6949 Packa #6950 AviaRa #6956 tap#6948 Somebody Special: No tak jasně, neříkám že nechybí, ale k pláči to nebylo. Ale souhlasím, že Tywin by se s tím takhle nepáral. Cersei se sice snaží být všude a mít všechno pod kontrolou, ale zatím se jí to spíš hroutí.
#6953 Eleanor05#6948 Somebody Special: Seriálovou Brienne také nesnáším a nemůžu se dočkat chvíle, kdy konečně chcípne. Zabije Ohaře, Stannise a určitě si tuhle sérii někoho dalšího kuchne.
Hlavně ještě tupě brečí jak „Davos je teď za Jona, ale byl u zlého Stannise, fuj fuj, nevěř jim“. Tupě podporuje Renlyho, kterého odmítl i Ned, špiní tím jeho památku, za ta její slova. Pak hned přelítne ke Catelyn, potom k Jaimemu (paradoxně z nepřátelského rodu) a potom zpátky k Sanse a ještě má tu „drzost“ tupě kritizovat za to samé (který to dělá pro dobro věci – snaha něco dělat s WW). Na zabití… Asi si přečtu část knihy dostává přes zadek, abych se uklidnil. :D
#6951 AviaRa #6973 kutas#6950 AviaRa: *část knihy kde dostává přes zadek
#6863 karel304: Já nevím, no. Moc dobrej vývoj postavy u Sansy právě není. Vývoj postavy má být postupný a uvěřitelný. Po všech strašných věcech, co se jí staly, než poznala Ramseyho, byla pořád stejně naivní, jen už jí teda došlo, že Joffrey a potažmo všichni Lannisteři kromě Tyriona, jsou zlí. Po Ramseym se ale naráz změnila ve svůj opak. Furt chce válčit (předtím se ani nezajímala o politiku), chce být dominantní a aktivní (předtím ji zajímalo jenom, za koho se provdá), je to až příliš velká změna, která jde snad proti všemu, čím Sansa byla…
#6949 Packa: Přesně, taky nechápu, proč lidi všude píšou, že Hodorova smrt byla nejsmutnější scéna, že u ní brečeli atd. To asi začali sledovat seriál až tuhle sérii. Hodor byla postava o ničem, nechci znít krutě, ale v podstatě simuloval tažné zvíře. D and D se zas potřebovali zbavit dalšího člověka, protože když nemají G. R. R. Martina, neví, co s dějem. A časová smyčka je sice zajímavá věc, ale nevím, jestli se hodí do historické fantasy. Takhle pak můžou napsat, že Bran způsobil v minulosti všechny události a nemusí už nic vysvětlovat… Tywin byla moje oblíbená postava, byl zlej atd., ale byl to prostě borec. :) Byl chytrej, sečtělej, měl věci promyšlený. Cersei je jenom rozmazlená, namyšlená ženská, která si o sobě myslí, že je chytrá, ale je hloupá jako málokdo v GoT. Vždycky rozpoutá něco, co pak sama neumí zvládnout – dala moc Joffreymu, vymklo se to. Dala moc Vrabčákům, vymklo se to a teď zas čeká, kdo ji zachrání. Pořád doufám, že ta kráva umře a furt nic.
#6955 tap#6940 AviaRa: No tak trochu zapominas na to, ze Zelezni jsou sebranka tech nejzabednenejsich primitivu. Jsou to naprosti idioti, do jednoho. Jedinej, kdo nema problem napocitat do peti, je Theon a to jen proto, ze ho vychovavali Starkove.
Jinak je to narod zralej na vyhubeni a vubec nic by se nestalo, kdyby na ostrovy dopadl meteor.
#6957 AviaRa#6953 Eleanor05: tak Cersei si jen mysli, ze je strasne chytra a prohnana, ve skutecnosti kdykoliv se pokusila vladnout, dostala totalne na frak. Nekolik mistrovskych kousku:
a uplne nejhorsi rozhodnuti v historii Zapadozemi:
Nechavam stranou, ze nebyla schopna spolupracovat s Tyrelly, chovat se slusne k normalnim lidem, myslet na budoucnost ohledne Nocni hlidky nebo prichazejici zimy… atd.atd.atd.
Jedina postava, ktera se ji ve stupidite svych rozhodnuti muze rovnat, je Catelyn.
#6958 AviaRa #6960 Eleanor05 #6973 kutas#6948 Somebody Special: Ohar zije :-P
#6954 tap: Spíš zapomínám na to, že D&D se začíná chovat jako sebranka primitivů…
Každý rod má svého neschopného blbečka, ale svádět to automaticky na celou skupinu lidí, hloupost.(Stannis si je hezky podal). Ale takovouhle stupiditu co předvedli v seriálu, to nemá obdoby.
Victarion je hloupý a naivní být může . Naopak bratr Euron tak ale z knih popsaný není, je „šílený“ a možná „zlý“, ale rozhodně není stupidní. Seriálový Euron, to je jiná písnička… Tomu stačí „big cock“ a myslí si, že dobude svět, krása D&D.
Už vidím, jak po vzoru Tyene z páté série řekne Daenerys „You wan't a good boy, but you need the bad cock“. Potom tomu většina lidí dá 11/10 a bude vystaráno.
#6961 tap#6955 tap: S Barristanem pomohl Varys, který se takhle snažil dostat schopné lidi pro Daenerys.
#6946 Packa: taka otazka, bolo to vazne sebaobetovanie? pozrel som si tu scenku niekolkokrat. Bran bol v minulosti/vizii ked zacul volanie aby sa vratil lebo potrebuju Hodora. Potom sa pozrel na Wilysa, a vtedy bolo ukazane ako niekto ovladol Hodora (pravdepodobne Bran,ale je to iste?). Nasledne Hodor, duchom nepritomny, tahal Brana von z jaskyne, kde nakoniec drzal tie dvere. Ale ked ich drzal, bol to uz skutocny Hodor alebo stale len niekto v nom? celkom ma to zaujima, a hlavne ma udivuje, ze to tu nikto nerozoberal, ked sa tu rozoberaju rozne bludy :D tak isto mam otazku, ked bol v tej vizii, a Wilys sa zrazu zvalil na zem, takisto mu zbeleli oci akoby ho niekto ovladol. Dokaze Bran byt v nejakej vizii, a zaroven ovladat 2 osoby v dvoch casovych ociach? a ak ano tak naco by sa vobec do Wilysa prevtelil? nejako neviem pochopit celu tu scenku co sa to vlastne stalo :D
#6961 tap#6955 tap: Souhlasím, až na poslední větu. Cat byla blbá, ale ne zas tak, jako Cersei. Cat udělala jenom jednu chybu – s tou dýkou a Tyrionem. Samozřejmě tím rozpoutala asi milion věcí, ale Cersei svými špatnými rozhodnutími taky a ona jich udělala mnohonásobně víc, jak už jsi vypsal.
#6997 rhobos #6998 TNO95