Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Menec

#3360 pajajs: Souhlas. Jediná pozměněná věc, co mě zklamala,

bylo když zabili na svatbě i Robbovu ženu. Tak trochu jsem doufal, že v 6. knize zjistíme, že je těhotná a Robb bude mít syna, ale asi se toho nedočkáme…

#3363 VincentMaloy
12.6.2014 | 14:58:14
VincentMaloy

jj, je živej#3345 ValKing:

12.6.2014 | 15:05:48
VincentMaloy

#3361 Menec: mě víc zklamala malinko jiná věc

že nebyla volba Lorda velitele a poprava Janose Slynta, ale to už bych chtěl asi moc

#3364 tarava #3374 Omilis
12.6.2014 | 15:07:39
tarava

#3363 VincentMaloy: Ale to se přece odehrálo až po bitvě na Zdi! dozajista se toho dočkáme v příští sérii :)

12.6.2014 | 15:17:03
kesuaus

#3344 Menec: Nn , samozrejme že ked je nan ich kamera tak zabijaju vela ale potom nič nezabijaju nemôžeš to tipovat si to všetko poscreenshotuj a počitaj

12.6.2014 | 15:31:01
kesuaus

#3355 kujulu: Jop , je to uplne možne terčovy hrot ma celkom velku prieraznost , tie lovecke a bojove maju menšiue praveže (okrem tich proti brneniu) ale su viac smrtelne (určene na to aby si vykrvacal rychlo) Terčovy hrot je maly viac aerodinamicky a tim že ma menšiu plochu ide to lachsie cez meso . Tipujem že chlapec mohol mat aj 50 librovy luk , uplne v poriadku (dneska sa začina z slabšimy lukmy ale tam to je trošku ina doba)

12.6.2014 | 15:37:12
Firefly621

#3360 pajajs: No to se nedá říct tak jednoznačně. Mně se některé změny třeba líbí a jiné zase ne. Třeba některé přidané rozhovory jsou fajn, jiné mi zase přijdou nudné a zbytečné, stejně tak scény. Jinak jsem ale osobně zastánce toho, aby se filmové zpracování odchylovalo od předlohy co nejméně. Přijde mi, že když se někdo rozhodně vyprávět nějaký příběh, měl by to udělat řádně a ne si tam něco přimýšlet. :) Samozřejmě nějaké nové scény jsou potřeba, aby ve zkratce zastaly něco, co bylo v knížce vyprávění na dlouho a není možné obsáhnout všechny postavy.

#3369 kesuaus
12.6.2014 | 15:38:06
kesuaus

#3356 Steamer: Ano bol to chlapec ale pravdepodobne z luku strielal aj predtim to neni ako dnes kedy deti začinaju z 15lbs.. naviše ten luk tam nebol prenho vyrobeny ale to bol už niekoho luk aspon mislim . Treningove typy dokažu praveže prejst jednoduchsie nez lovecke už len preto že lovecke su velke a na to aby prešli potrebuju omnoho vačšiu energiu. Čim menši hrot tim ma vačšiu peneteraciu . A ludske telo neni nejak zvlašt resistentne .

#3370 Firefly621
12.6.2014 | 15:43:12
kesuaus

#3367 Firefly621: Ten serial nema bit filmova forma knih ASOIAF . je to iba serial ktory je spraveny na motiv knih , nie uplna adaptacia ktora ma bit presne podla nich.. GoT sa podoba kniham až moc . Narozdiel od ostatnich filmov/serialov ktore totalne ignoruju predlohu a vidaju sa vlastnou cestrou

#3371 Firefly621
12.6.2014 | 15:46:49
Firefly621

#3368 kesuaus: Ten chlapec (Olly) tvrdil, že byl nejlepší střelec v osadě.

12.6.2014 | 15:49:05
Firefly621

#3369 kesuaus: Až moc? Píšeš to jako kdyby na tom bylo něco špatně snad.:D JInak teda všude čtu, že to adaptace je :) Kdyby to bylo volně na motivy, asi by to vypadalo jinak. Každopádně to že by se to mělo lišit co nejmíň je můj názor a jsem za to ráda, že se o to většinou snaží. :)

#3372 Lighthammer
12.6.2014 | 15:54:52
Lighthammer

#3371 Firefly621: jednak je v seriálu už takhle např. hrozně moc postav, a to jich je ještě hodně seškrtanejch, sloučenejch apod. Navíc je taky třeba si uvědomit, že papír snese něco, co filmová páska ne a naopak. Kdyby se tvůrci seriálu např. doslovně drželi knihy, tak bude Daario Naharis vypadat jako totální kkt, byl by pěst na oko (působil by jako postava vytažená z natáčení nějakýho Harryho Pottera)

#3373 Firefly621
12.6.2014 | 16:18:35
Firefly621

#3372 Lighthammer: Přečti si možná můj předchozí komentář. :) Samozřejmě, že nejde všechno zpracovat slovo od sova. Daario s modrými vlasy by byl rozhodně bomba, ale neumím si ho teda moc představit. :D U něj se mi moc nezamlouvá ani jeden z herců, co ho zatím hráli. :( Ale jinak mají většinou na herecké obsazení skvělou ruku, třeba všichni Lannistři jsou vybraní naprosto perfektně.

12.6.2014 | 16:33:36
Omilis

#3363 VincentMaloy:

Tak obojí bylo až po bitvě. Doufal jsem, že volba Lorda velitele bude už tuto sérii, ale už se to asi nestihne. Ale bude to tam určitě. Poprava Janose Slynta tam bude nejpíše taky, ale až příští nebo přespříští sérii.

12.6.2014 | 16:55:41
Smooth

Osobně mně některé změny nevadí – chápu, že množství postav má své hranice, pohled externího diváka je jiný, než pohled přímo prostřednictvím některé postavy, a že na některé věci budget není. Vadí vložené scény, které v knize nejsou, a v seriálu defakto „zabíjejí čas“ a nijak knihu nerozšiřují – dialog o broucích (ikdyž ten se stane asi kultovní), důraz na romantické linky – např mezi Grey Wormem a Misandrei, mnohem více interakce mezi Samem a Lilií, scéna se smrtí Ygritte (v knize ji prostě našel a ani nevěděl, kdo ji zabil). Koukám se na Game of Thrones a ne na romantickou telenovelu. A pak občas zaskřípu zubama nad nelogičností některých scén – například výlet Yary za Theonem kolem celého středozemí – a nad některými drobnými zbytečnými změnamy, díky kterým některé scény nevyzní tak, jak by měly.- např Petyrovo „Your sister“ oproti „Only cat“, teď cesta Jona za Mancem, kde v knize to byla sebevražedná mise od Thorneho, atd..)

#3377 Firefly621 #3379 Athaeneus
12.6.2014 | 16:59:31
zelinho

a to že je to fantasy seriál z období podobnýmu středověku zanmená, že tam nesmí být žádná romantika? lidi se do sebe odjakživa zamilovávali, tak proč to tam nedat? třeba jon s ygritte mi přišel jako adekvátní ke knihám… měl ji vážně rád… sam s fialkou

v seriálu to jiskří už teď, ale v knihách maj spolu taky románek, takže interakce mezi nima v pořádku…

akorát kastrát grey worm s missandei jsou trochu mimo mísu, ale nevadí mi to… missandei je kočka :D

#3378 Firefly621
12.6.2014 | 17:09:23
Firefly621

#3375 Smooth: Přesně tak. :) Taky nemám ráda, když si přimyslí něco nového, zbytečného a někdy i nesmyslného, místo toho aby rozvedli něco podstatného.

12.6.2014 | 17:17:57
Firefly621

#3376 zelinho:

Já si myslím, že Grey Worm a Missandei, jsou na motiv té zmínky z knihy, kde jeden z neposkvrněných chodil do bordelu a platil ženám, aby ho objímaly. To mi přišlo vážně smutné. Ale jinak mi tam přijdou docela navíc, místo nich bych tam prostě ráda viděla něco jiného. Podle mě je tam jak erotiky, tak romantiky dostatek a nemusí tam vymýšlet nové vztahy a prokládat kadou druhou scénu záběrem na prsa. :D

12.6.2014 | 17:23:32
Athaeneus

#3375 Smooth: Zabíjejí čas? Vykreslení atmosféry je zabití času? Dialog o broucích byl geniální už jenom proto, jak skvěle vykreslil život a momentální náladu Tyriona (Čeká mě smrt, řeknu, alespoň někomu to, co mě definuje…) Zatim jsem nenašel v seriálu dialog, kterej by vyloženě zabíjel čas…

#3380 Firefly621
12.6.2014 | 18:24:23
Firefly621

#3379 Athaeneus: No třeba brouci mně osobně zrovna nevadili bylo to takové ticho před bouří, ale třeba Grey Worm a Missandei ano – v tom prostě nic nevidím, nebo Sam a Gilly.

#3384 Eddard1
12.6.2014 | 18:40:34

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama