Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Hafþór Júlíus Björnsson
26.11.1988 | 26.11.2024 -
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#9517 Zuzka15: No mě to teda spíš přijde jako dux femina facti, když už :) Ale nemám s tím problém, že Arya zabila NK, proč to měl být Jon, protože si to všichni mysleli, že by to bylo pěkné, že to k tomu spělo? Ne, mě nevadí, že ho zabila Arya, ale jak debilně a nelogicky natočeno to bylo… To samé Cersei, vždyť ona si x sezón přesvědčuje sama sebe, jak má vše pod kontrolou, přitom byla přesně to, za co ji Euron považoval – akorát děvka pro všechny a tak taky skončila… Sansa je pořád taky stejná… Vidí se jako vládkyně, princezna, nic jiného nechce – akorát už to není taková chuděrka. Jon má na háku, protože je po smrti a stejně jako Berik má i on nejspíš svůj úkol, aby zemřel. Tyrion je chudák jako volič Pirátů, myslel to dobře, ale vsadil na špatného koně :D Největší koule měl nakonec eunuch. Chápu co myslíš, ale nemyslím si, že je to tvůrčí záměr.
#9516 veba: John není vůči ohni imunní – v první sérii se popálil, když házel lampu na whita…
Seriál se drží hesla,Všichni musí zemřít,Valar Morghulis
Nejvíc mě rozhodilo, že je Dubrovník zničený. To asi do července dohromady nedají.
Co jsem to sakra viděl?!! Jako podívaná to byla pěkná, ale scénáristicky to byla hrůza. Tam bylo špatně snad úplně všechno.
Určitě tam bylo X dalších blbostí, na které jsem si teď nevzpomněl. Upřímně se bojím posledního dílu.
#9529 newman #9533 massx #9546 Summerisgone#9528 Moor8: Jop, jak by řekl Bilbo, je to asi jako když namažeš tenkou vrstvu másla na moc tlustý krajíc chleba… Na mě to působí spíš než zrychleně, tak roztahaně. Hádám, že to bylo tak: GRRM si za své těžce vydělané (a zasloužené) prachy koupil ke snídani další omeletu a na umaštěný ubrousek napsal pro D+D poznámky o tom, která postava zemře… A to je vše, o zbytek se postaralo úžasně (ne)kreativní duo dumb. Ale co, reakčních videí a podobného canceru bude stejně plný YT, v HBO si kapsi namastí a za rok tady bude spinoff o životních etudách hradní krysy, co ukradla kvásek Tlustému koláči a jejím neskutečném dobrodružství plném zvratů, bitev a nečekaných rozuzlení.
Za mě po nelogice třetího dílu a nudě čtvrtého slušnej díl. Většina věcí dávala smysl(asi až na to že Drogon najednou zvládne 100 balist když mynulej díl nezvládl 10). Vývoj postav dával taky smysl, k tomu že Dany zešíli náznaky byly i v minulých sériích, přechod byl trochu rychlej, být 10 dílů tak to mohli udělat plynule a líp. Jaimeho konec je dost kritizovanej ale za mě taky dával smysl, Cersei vždycky miloval a udělal by pro ni vše. Věděl že je zlá, že na něj má špatnej vliv ale pokaždé se k ní vracel, to že tak skončil dává smysl. A teď konec no, John nebo Arya zabijou Dany, Drak asi taky umře a kdo bude vládnout je celkem jedno.
Dal bych 7,5/10
A ještě něco, to že Dany zešílí a vypálí KL byla podle mě jediná věc o konci série kterou GRRM tvůrcům řekl, možná ještě že NK umře. Sedí to na něj a v knížce, pokud někdy bude, zešílí určitě taky, jen ten přechod bude plynulejší.
Škoda jen, že se režiséři rozhodli, že to tak brzo ukončí. Byli osloveni, aby se ujali režie Star Wars (v kinech v roce 2022). Zde jde asi o ještě větší prestiž a peníze. Nevím, kolik bylo plánováno sérií původně, mám dojem ale, že když jsem to v roce 2011 začal sledovat, tak přemýšleli o více než 8 sériích. Což by napovídalo tomu, že byli nuceni z časových důvodů GoT rychle ukončit kvůli Star Wars. Vzhledem k tomu, že nám zbývá již jen poslední díl, tak jsem zvědav, jestli se jim podaří vše smysluplně ukončit. Zajímalo by mne, jestli se dozvíme něco víc o symbolu spirály od nemrtvých. Nebo jak to dopadne s Branem (jestli bude až do konce života „on-line“ a procitne, jen když ho bude tlačit chcaní). Nebo co bude s ostatními vedlejšími hrdiny jako Brienne, Davos, Šedý Červ atd.? Jestli se dovíme víc o Pánu světla? Poslední díl má být taky dlouhý, tak snad zodpoví vše.
#9528 Moor8: Pěkně si to shrnul, jen bych přidal, že Golden Company si stoupla před hradby. Proč? To nevím. Asi sou to idioti stejně jako dothraci. Ti aspoň dokážou vstát z mrvých. Kéž by scénáristi viděli např. Království nebeské, aby viděli, jak takové obléhání vypadá.
Všechno už tady asi bylo řečeno a já s tím jedině souhlasím. Převládá u mě smutek a zklamání z toho, co vidím. Když už do té poslední série vrazili tak strašlivé peníze, mohli aspoň zaplatit nějaké slušné scénáristy a nezničit tak úroveň a dojem z celého jinak skvělého seriálu.
Za mňa by bol v celku geniálny koniec, ak by sa s Daenerys po zošalení napokon stala nočná kráľovna.
Za mňa by bol v celku geniálny koniec, ak by sa s Daenerys po zošalení napokon stala nočná kráľovna.
Petice za přetočení poslední serie. Šiřte dál. https://www.change.org/…tent-writers?… Přes 77 000 podpisu v dově, kdy to postuju.
Petice za přetočení poslední serie. Šiřte dál. https://www.change.org/…tent-writers?… Přes 77 000 podpisu v dově, kdy to postuju.