Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Angi

#9160 AviaRa: To nedávej za vinu mne, já scénáře nepíšu.

27.8.2017 | 17:30:52
SikyCZ

Co si myslíte o mojí teorii že Pán světla (Lord of Light) je ve skutečnosti Evil God jak už řekl Gendry nebo Davos myslím, protože když poslal Ohaře,Berika,Tho­rose za Zed do pasti, načež je musela letět zachránit Danny a ztratila tak draka který je dost možná klíčem k překonání zdi. Takže kdyby se za zed nevydali možná by ze strany WW nehrozilo překonání zdi (ikdyž ti nemrtví obři by ji třeba dokázali nějak rozmlátit ?) :-D

#9163 shootx
27.8.2017 | 18:40:05
shootx

#9162 SikyCZ: Je to tak v Zapadozemi je jediné nebezpečí

Starkove. NK je musí zničit než se Sansa pokusí přemýšlet. Nebýt Statků nic by se nestalo.

27.8.2017 | 19:51:14
Angi

#9160 AviaRa: Kde jsi přišel na to, že tu zprávu sebou měli při tažení na Riverlands? Jsem akorát přečetl v knize tu část, de Sansa ten dopis psala. Psala rovnou čtyři. Tullyum, Lyse Arryn, do Winterfallu…a ten ctvrty jsem uz stihl zapomenout… kazdopadne se mi vybavila scena z prvni serie, kde Robb cte tu zpravu a prave v reakci na ni svolava vazaly, takze ji cetl ve Winterfallu. Pokud ji v knize bude mit jeste nekde behem tazeni, tak daleko zatim nejsem. Nicmene jsem trosku zmateny, pac ctu prvni knihu, sam koukam sednou serii a s kolegou druhou serii.. takze v tom zacinam mit slusny hokej.

#9165 Angi #9166 AviaRa
27.8.2017 | 22:08:07
Angi

#9164 Angi: * s kolegou treti serii

27.8.2017 | 22:08:38
AviaRa

#9164 Angi: Kniha a seriál jsou rozdílné věci… V seriálu je jeden dopis, přijde Robbovi na Zimohrad, a ten ho při tažení následně dá matce.

#9168 Angi
28.8.2017 | 7:26:19
MeasterHD

To byla zase rychlovka :D Cekal jsem, ze alsespon Jamie vezme sebou armadu, ci ji nejakym zpusobem zmanipuluje, kdyz ho Hora nechal jit, v coz uz jsem nedoufal :D. Tyrion neco vi, tezko rict, co z neho pak vypadne. NK nemel moc prace a asi proto dostal jen par minut na konec. Uz to nabira az moc obratek…pozitivni je a bylo, ze Malicek uz dohral sve hry :D

28.8.2017 | 7:42:49
Angi

#9166 AviaRa: Coz muze ukazovat leda na jednu z x chyb v serialu, ale porad to neznamena, ze Malicek pod posteli schovaval podvrh. On se podvrh psany Sansinym pismem shani fakt tezko. A i kdyby Sansa napsala novy vzkaz, tak by to nebyl podvrh. Stejne i kdyby to byla kopie, tak to neni podvrh.

#9169 AviaRa
28.8.2017 | 7:53:34
AviaRa

#9168 Angi: Já netvrdím že jde o podvrh, ale o jednu z desítky chyb.

#9170 Angi
28.8.2017 | 8:01:01
Angi

#9169 AviaRa: A jinak zdravi slouzi, jo?

28.8.2017 | 11:19:59
crazytunny

Co dodat, bohužel jsem četl leaknutý scénář, proto mě nic nepřekvapilo :)

Teď budeme 2 roky čekat na zmáčknutí celého zbytku děje do 6ti epizod. A přijde mi 7má epizoda jako jedna z těch nejslabších celé série (hlavně dialogy,…)

#9172 Angi
28.8.2017 | 11:30:23
Angi

#9171 crazytunny: Ja leaknuty scenař nečetl, neviděl jsem žádné trailery, fotky, ani nečetl žádné spoilery a taky mě nic nepřekvapilo. Nicméně se mi rozhodně líbila epizoda víc, než ta minulá. A pobavilo mne, že přes ty tisíce stránek a rozvětvené příběhy je to všechno jen staré dobré – pasáček se stane králem -.

28.8.2017 | 11:44:51
LordPig

Nepřijde vám divné, že by otec souhlasil s tím aby se jeho syn jmenoval stejně jako jeden kterého už má a který byl v té době ještě na živu? SPOILER (v knize Aegon žije a má za sebou Zlatou Armádu, nebo se za něj aspoň někdo vydává)

Neměl by Bran vidět to co se stalo/nebo děje očima časostromu nebo zvířat? Takže by to co se děje v nějaké místnosti vidět neměl a na jihu kde už tolik časostromu není by neměl vidět nic?

28.8.2017 | 13:30:03
LordPig

Nepřijde vám divné, že by otec souhlasil s tím aby se jeho syn jmenoval stejně jako jeden kterého už má a který byl v té době ještě na živu? SPOILER (v knize Aegon žije a má za sebou Zlatou Armádu, nebo se za něj aspoň někdo vydává)

Neměl by Bran vidět to co se stalo/nebo děje očima časostromu nebo zvířat? Takže by to co se děje v nějaké místnosti vidět neměl a na jihu kde už tolik časostromu není by neměl vidět nic?

28.8.2017 | 13:30:04
Hed94

Nevím jak vy, ale já jsem dost zklamán tímhle finálem… Vůbec to jako finále nevypadalo… Epizoda to nebyla špatná, ale kde jsou intriky a zvraty ? tohle byl tak jako díl před finálem o které nás okradli.

#9176 pajajs
28.8.2017 | 13:33:42
pajajs

#9175 Hed94: Tak intriky a zvraty tam byly.. Viz. Cersei vs Jaime, Malíček vs Starkové, Jon Snow aka Aegon Targaryen, NK ničící zeď.. Bohužel všechno to bylo jaksi předvídatelné a nic mi nevyrazilo dech.. (možná kdybych si nečetl ten uniklej scénář, bylo by to lepší) :D

#9180 Hed94
28.8.2017 | 13:51:04
SikyCZ

Kdyby tady každej kreten všude nepsal měsíc dopředu co se stane bylo by to lepší, takže finále předvídatelné Pořád nechápu jak by mohli být ty postavy tak naivní a věřit Cersei že se s nimi spojí, kdyby rovnou zaútočili na Cersei a odstranili jí a pak převzali korunu a její armády bylo by to jednodužší. Alespon že se jaime pochlapil a opustil jí, ale mě ji radši zakroutit krkem, protože takhle jsou stejně bez lannisterské armády Scénu mezi Danny a Jonem jsem čekal romantičtější, bylo to takové suché ale jsem rád že k tomu došlo, zajímalo by mě co tam ten Tyrion špehoval za rohem, nebo co má za lubem :D Nejlepší moment byl ale samozřejmě smrt Malíčka a odhalení že vše zapříčinil on. Armáda nemrtvých vypadá neporazitelná, vypadá to že proti nim nikdo nemá šanci, snad alespon Bran videl zničení zdi a stihne včas varovat sever že Zed padla, ač to nevypadá pravděpodobně doufám že Tormund s Berickem přežili a jsem zvědavej jestli se ještě objeví posádka černého hradu, každopadně to vypadá že sever nemá šanci a pokud Bran neví že NK si osedlal draka tak to bude zdrcující překvapení :( 7.ssérie bude určitě masakr, bože kéž by šel posunout čas dopředu :(

#9179 pajajs
28.8.2017 | 15:07:00
GotFan

Z GoT sa vytraca pomoly to čo ten seriál robilo tak výnimočným. Nečakané zvraty, úmrtia, surovosť a tým aj napatie keďže sa o hlavné postavy netreba tolko báť. Ale stále je to však jeden z najlepších seriálov a dá sa odpustiť aj to rýchle cestovanie a niektoré logické chyby. Čo však neodpustím sú tie reťaze s meter dlhým okom použité na vylovenie draka. Keby ho nechali dopadnúť na krehký lad bez toho aby lad rozbil bolo by to uveriteljšie ako to že Night King a jeho fellaz majú okrem nadludskej sili schopnosti oživovať mrtvých a takmer nesmrtelnosti aj schopnosť expresne rýchlo tažiť a spracovávať železnú rudu. Posledný dieľ velmi dobrý podla mňa. Zas ma však ale trápi ten drak. To že ho Night King dostane do daru nemohol tušiť ak nevie predpovedať budúcnosť, takže to nemohol byť jeho prvý plán. Mohli by stenu dobiť ? Bola v nej „zabudovaná“ nejaká mágia, ktorá by ich mala zastaviť. Tá bola aj v jaskyni kde sa Bran ukrýval s Children of the Forest. To kúzlo však Night King zlomil tým že sa ho dotkol. Umožnovalo mu to aj vyšplhať sa na stenu zabiť hliedku a otvoriť brány ?
Mohli prejsť po zmrznutom jazere pri Eastwach a tym že použil draka chcel len demonštrovať silu ?Chcem vedieť ako to plánoval Martin ? Myslím si že by to neurobil cez draka. A čo si myslíte o tom kto bude Azor Ahai ? Moj favorit bol Mormont, možno John ale to by museli zabiť Daenerys. Myslím si že týto autori na to nemajú odvahu. Preto si čoraz viac myslím, že ním bude Jaime, ktorý prešiel riadnym prerodom osobnosti za celý ten čas. Lightbringer schladí v srdci svojej milovanej ale u divákov nenávidenej Cersei a John s Daenerys budú žiť šťastne a vládnuť spravodlivo do smrti :D Čo si myslíte vy ?

#9195 qark
28.8.2017 | 15:20:38
pajajs

#9177 SikyCZ: Tormund s Bericem podle mě přežili (byli na té straně, co se neutrhla), akorát teď musí po zdi na Černý hrad, protože nemají jak dolů. :D

28.8.2017 | 15:39:02
Hed94

#9176 pajajs: Já jsem třeba nečetl absolutně žádné spoilery a i tak jsem zklamaný… Cersei vs Jaimie mi přišlo strašně hloupý a nesmyslný, protože po tom všem co pro ní udělal začne zpochybňovat jeho loajalitu absolutně bezdůvodně. Malíček vs Starkové měl potenciál, ale tim jak to dnes skončilo to pěkně pohřbili… Že John Snow je Targaryen víme už od minulé řady. Night king a zníčení zdi pro mě teda není žádnej zvrat :D Nějak jí zníčit nebo přejít musel…

Když už se objevilo něco jako třeba Theon tak to opět dopadne předvídatelně… proč ho ti jeho kumpáni prostě na místě nezabili ? To by byl zvrat :D Takhle se prostě nic za celou řadu nestalo a budem čekat rok na další…

#9181 funkyman
28.8.2017 | 16:41:14

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama