Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Ann Taylor

#8540 Summerisgone: Jestli to nebude tím, že Thoros nemá žádné „uzdravovací“ schopnosti. I Beric pokaždé zemřel (oběsili ho, bodli mu nůž do mozku přes oko, rozsekli ho napůl a ještě několik dalších smrtí) a Thoros ho vždycky přivedl zpátky. I když jak by ti řekli sami, ne on, ale R'hllor, kterého Thoros jako jeho kněz jen požádal, aby to udělal, podobně jako Melisandra (i když ho tam neomejval a nestříhal, to bylo pro efekt). A jestli ti ještě nedošlo, proč by byl problém nechat zrovna Jona jen tak porušit sliby a kout pikle (eště tak závažným způsobem jako je dezerce)… asi je potřeba podívat se na to znova. Nehledě na to, že to nebylo několik dnů.

#8544 Summerisgone
webmaster
9.7.2016 | 13:41:32
Eddard1

#8540 Summerisgone: Žádné teleporty tam nejsou. To jen ve svých halucinacích vy a tobě podobní vidí nějaké teleporty. Už jsem to tady psal mnohokrát, Dějové linky plynou různě. Pobavil mě váš dojem, že Mellisandra oživovala Jona po několika dnech. Hluboce se mýlíte. Jon byl živý za pár hodin.

#8544 Summerisgone
9.7.2016 | 15:09:23
mr_bungle

#8540 Summerisgone: Různé dějové linky plynou různým časem, žádné teleporty. Jon byl mrtvý maximálně tak den.

9.7.2016 | 16:17:11
Summerisgone

To abych měl pomalu strach tady příště napsat pár svých postřehů. :)

#8541 Ann Taylor: Všichni dobře víme že je Jon Sníh klaďas každým coulem, co by ani mouše neublížil, kdyby na ni zrovna omylem nešlápl. Ale tak třeba styk s divokou není zrovna to, co by Noční hlídka měla ve svých stanovách.

#8542 Eddard1: Myslím, že všichni dobře chápeme, co se teleporty myslí. A dalo by se to vymyslet lépe, jenom by se to muselo rozvrstvit do více epizod. Halucinace si nechte od cesty, také se do vás nenavážím. Základem argumentace není urážení druhého. A to platí pro všechny, kteří tady tak uboze činí!

Nezdá se mi, že by byl Jon živý za pár hodin. Než Ed doběhl pro divoké, než divocí přišli, než přemluvili Melisandru, která se mezitím ještě noc prospala …

Problém smrti je ten, že po několika minutách dochází ve tkáních k tak nezvratným změnám, že nějaké oživování už postrádá jakýkoliv smysl. Neurony odumírají již po 5 minutách bez kyslíku a nelze je žádným způsobem obnovit. A tak je vlastně jedno, zda-li to trvalo den, dva, tři, nebo i jen těch pár hodin. Proto ten můj postřeh ohledně bleskurychlé resuscitace. Přece bychom nechtěli Jona Sněha bez jediné nervové buňky! :)

#8545 Eddard1 #8546 Eddard1 #8547 mr_bungle #8548 Ann Taylor
9.7.2016 | 16:35:43
Eddard1

#8544 Summerisgone: Ani náhodou že by Melisandra prospala noc. Jon byl pobodán někdy večer a i během té noci přišli na pomoc divocí. Nevím jak dlouho trval Melisadře ten proces, ale někdy nad ránem je Jon oživen. Melisadra si max. trošku prospala. Jistě jí příchod divokých probudil. Myslím, že scenáristé budou lépe vědět proč dát pokračování dějové linky teď a ne až tu následující nebo dokonce ještě v další epizodě.

9.7.2016 | 18:24:23
Eddard1

#8544 Summerisgone: Asi jsi nepochopil, že Jon skutečně zemřel. A ty tvoje moudra o tom jak odumírají neurony. Měl by jsi jít napsat dopis George R. R. Martin, a vyčíst mu co je za pitomce, že nechal oživit Catlyn Stark potom co měla podříznuté hrdlo a několik dní(3 asi) plavala v řece. A dát mu přednášku o neuronech

9.7.2016 | 18:33:14
mr_bungle

#8544 Summerisgone: jenom by se to muselo rozvrstvit do více epizod… LOL

R'hllor umí oživit i neurony, zvrátit nezvratné a taky je díky němu Jon po oživení mladší a hezčí!

9.7.2016 | 19:19:56
Ann Taylor

#8544 Summerisgone: Nemá, ale to nic neznamená, vlastně to jen ukazuje problém seriálu jakožto obrazového média – nemůže zprostředkovat myšlenky postavy, takže z toho nevyplývá tak jasně jako z knížky, co to znamenalo pro samotného Jona. Myslet si, že ho svedla Ygritte, takže už kašle na nějaký přísahy a klíďo může dezertovat, to je fakt mimo.
A dávat přednášku o posmrtných procesech v našem světě? No to můžeš, ale ve světě ASOIAF prostě funguje oživování, které i takovému umožní znovu procitnout a fungovat, takže je to irelevantní. Asi jako rozebírat, že kdyby se postupovalo podle naší genetiky, tak možná vybouchne vůbec celá základní zápletka, která uvedla věci do chodu (tomu nerozumím, ale myslím, že už to někdo rozebíral, že díky dalším baratheonským předkům a fungování genetiky vůbec mohl mít Robert i blonďáky) . Prostě naše přírodní zákony tam nefungují tak jako tady, ale mají svou vlastní logiku a očividně pomocí vyšší síly mohou být i zvratné. A kdy to bylo? Já to odhaduju jako další den. Přes noc tam ležel mrtvej a všichni zoufali a Edd šel patrně do Krtkova městečka pro divoké (a to není tak daleko, bratři se tam každou chvíli plížívali do bordelu). Přišli další den, ráno nebo dopoledne, a pak někdy ten den Jon oživl. Takže mně to připadá, že to nebyl ani den. Navíc u oživování to tam nefunguje problém těla, ale „duše“, protože tělo R'hllor navrátí do funkce (i když by mě zajímalo jak moc, protože Beric ani Cat moc nespí, vlastně nejí a podobně, Jon s tím asi problém nemá), ale jak se ukázalo, tak čím delší doba nebo čím častější oživování, tím míň z člověka zůstává.

#8557 Summerisgone
webmaster
9.7.2016 | 19:26:40
AviaRa

Jen to nepiště panu Martinovi, nebo nám prodlouží 6. knihu o 500 stránek jenom pro to, aby nám popsal každý neuron.

9.7.2016 | 21:03:33
Eddard1

Tak jsem se znovu na to podíval. a musím poopravit svůj názor. Uběhlo více jak 24 hodin. Jon byl evidentně ubodán v noci. (asi po půlnoci) Brzo ráno ho našel Davos. a spol. Zavřeli se s ním v nějaké místnosti. A Edd se vydal pro pomoc. Někdy potom přichází Alliser s ultimátem.(máte čas do večera) Divocí přicházejí na pomoc evidentně za tmy.

#8552 Tomi Lee Morpheus
9.7.2016 | 21:57:43
Tomi Lee Morpheus

nerad sa#8539 Občasný komentátor: opakujem, ale on sa celý pokryje šupinami a bude odolný voči ohňu, ďalej netreba špekulovať. isto D&D nemajú už čo točiť, tak ho ukážu ako vyliečeného;)

10.7.2016 | 18:39:07
Tomi Lee Morpheus

čas v mraze sa nepočíta to #8550 Eddard1: bol zamrznutý, takže neprišiel ani o jeden neuron;) hold naštudujte si dejiny kryogenetiky,)

napríklad v našom svete sa jedno dieťa preborilo pod lad a utopilo sa po po 2 hodinách ho postupne oživili be zpoškodenia mozgu: http://www.iflscience.com/…-stream-how/

ale videl som aj dokumnet o dlhšom oživovaní, ale nenašiel som ho

10.7.2016 | 19:29:32
Tomi Lee Morpheus

ha tak som to našiel: Anna Elisabeth Johansson Bågenholm (* 1970) je švédská radioložka z Vänersborgu, která v roce 1999 přežila při lyžování nehodu, kdy byla uvězněna pod vrstvou ledu po dobu 80 minut v ledové vodě. Během této doby se stala obětí extrémního podchlazení a její tělesná teplota klesla na 13,7 °C, což je nejnižší tělesná teplota, kterou kdy kterýkoliv člověk s náhodným podchlazení přežil.

Bågenholm se podařilo najít pod ledem vzduchovou kapsu, ale po 40 minutách ve vodě u ní nastala zástava krevního oběhu.

Nehoda se stala poblíž města Narvik. Po vyproštění z ledu byla Bågenholm transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice Tromsø, kde se jí snažil zachránit život tým více než sto lékařů a sester, kteří 9 hodin pracovali na směny.

Bågenholm se probudila deset dní po nehodě, ochrnutá od krku dolů a následně strávila dva měsíce v zotavováním na jednotce intenzivní péče. I když se téměř úplně z incidentu zotavila, koncem roku 2009 stále ještě trpěla menšími symptomy na rukou a nohou, které byly způsobené poraněním nervů. Případ Bågenholm byl popisován předním britským lékařským časopisem The Lancet a v lékařských učebnicích.

zdroj: https://en.m.wikipedia.org/…na_Bågenholm

10.7.2016 | 19:35:11
Scalex

Teď mě pobavilo, že generální ředitel firmy Brano a.s. (jistě víte, co ta firma vyrábí) se jmenuje Jozef Hodor. To by nevymyslel ani GRRM.

#8556 pajela #8561 lindegas
10.7.2016 | 21:49:51
ori

Práve pozerám opäť 1. sériu, a tam akonáhle sťali Neda, ďalšia scéna bola na Zimohrade a už mal Luwin list oznamujúci jeho smrť, to vám neprišlo divné? Podľa mňa havran použil teleport, to mali ukázať celú cestu ako letel, takto to diváci určite nepochopili.

webmaster
10.7.2016 | 22:15:59
pajela

#8554 Scalex: :-D tak to je hodně dobrý :-D

11.7.2016 | 9:50:18
Summerisgone

#8548 Ann Taylor: To je podle mě věc výkladu. Zemřel ve skutečnosti člověk, který byl následně oživen? Přece žije dál a ta opravdová smrt na něj teprve čeká. Smrt jako taková je pouze jedna a ta je konečná. V seriálu to ovšem vypadá tak, že Jon neopustil Noční hlídku z důvodu, že jakoby zemřel, ale protože měl pocit, že zklamal jako velitel a bratři se obrátili proti němu. Nikde tam není přece řečeno: „zemřel jsem a tudíž se na mě stanovy hlídky nevztahují“. A myslím, že Jon jak ho známe, tímto způsobem ani neuvažuje: „zemřel jsem a tudíž na hlídku …“. Konečně totiž pochopil, že jako člen rodu Starků (i když bastard) má teď důležitější povinnosti, že je ve hře celý Sever, posléze celá říše atd. atd. V knihách je to možná (zřejmě) řešeno přes tu pseudosmrt, ale vycházím z toho, co se událo v seriálu.

#8558 mr_bungle #8559 Tomi Lee Morpheus
11.7.2016 | 9:59:15
mr_bungle

#8557 Summerisgone:Byl skutečně mrtvý, žádné pseudosmrti, nezapomínej, že je to fantasy seriál. Odešel, protože ho zabili jeho bratři („Slíbil jsem svůj život Noční hlídce a položil ho za ni. Zabili mě, Edde! Mí vlastní bratři! Chceš, abych tu i po tomto zůstal?“). Plány evidentně žádné neměl („Kam chceš jít?“ „Na jih.“ „Co tam chceš dělat?“ „Ohřát se.“), k boji o Winterfell ho přinutili až dopis od Ramsayho a Sansa.

Přísahu nejspíš neporušil (…Neskončí až do mé smrti…). Zmrtvýchvstání a život po něm přísaha jaksi neřeší.

#8559 Tomi Lee Morpheus
11.7.2016 | 15:40:55
Tomi Lee Morpheus

tak je #8558 mr_bungle: ako píšeš,

Jon po oživení, sa tváril dokonale: WTF!!! potom si spomenul čo sa stalo, a dokonca aj keby neumrel skončil v nočnej tak či tak, pokus o vraždu od jeho nočných BRATOV je dobrý dôvod skončiť v NH. #8557 Summerisgone:

11.7.2016 | 18:03:28
jack817

konec by som aj ja zmenil ......by som konec nechal ako pride holub :D a zima uz prisla !!!

12.7.2016 | 7:09:50

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama