Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

vintason88

#3747 segovesus: a co jako? v posl. epizodě s01 to byla oheň a krev a v s02 valar morghulis tuším…

17.6.2014 | 16:49:33
Engeneer

#3780 pajajs: Viděl jsi první díl páté série, jak tam byl Walt s kulometem v kufru? Tvůrce v jednom rozhovoru prohlásil, že když to psal, neměl tušení na co mu bude :-)

#3783 pajajs
17.6.2014 | 16:56:44
pajajs

#3782 Engeneer: :D každopádně skvělej příběh (y) u toho prostě někdo musel přemýšlet

17.6.2014 | 16:57:32
vintason88

tahle série byla podle mě druhou nejlepší, první sérii nepřekoná asi nikdo, i když se děj vyvíjí pořád skvěle a nečekaně pro nečtenáře knižních předloh, předpokládám, že další série nebude tak výživná, vzhledem k tomu, že v této sérii spojily obě knihy a děj poměrně zajímavě proházeli – zřejmě schválně byla smrt Tywina až na konci série, a přitom Daenerys osvobozuje otrokářská města už v před touto událostí… připomínku bych měl pouze k lady Stoneheart, jak zde mnozí píšou – ta bude dost pravděpodobně až v další sérii, tak důležitou složku děje nelze vynechat, jen doufám, že další série nebude nudná, jelikož se jedná o ztvárnění poslední vydané knihy a deset díků bude na jednu knihu celkem dost, nicméně tam bude zase spousta nových a zajímavých charakterů, takže toho bude opět dost, na co se těšit… tak zase za 10 měsíců :)

17.6.2014 | 17:14:10
Wolfinator1

#3778 Engeneer: Já chtěl spíš poukázat na to , že když už většina lidí zde ví co a jak asi bude ( resp. co jak je v knihách ) tak to pořád srovnáváme a pak nám častokrát není seriálové zpracování dost dobrý a často jen kritizujem. Ale s seriálovými scénaristy souhlasím :D

17.6.2014 | 17:28:41
pajajs

dát LSH je nesmysl.. Nikdo by nevěděl kdo to je, co to je a jak se to tam objevilo.. Takhle budou mít v 5. sérii vrátit bratrstvo bez praporců na scénu (aby si na něj diváci vzpomněli) a s ním i vznik LSH ;)

#3787 vintason88
17.6.2014 | 17:47:21
vintason88

#3786 pajajs: pochopitelně ve spojitosti s bratrstvem, ale tvůrci to určitě zvládnou tak, že to pochopí každý, kdo že je LSH :)

17.6.2014 | 17:56:13
iNstinkt-

#3778 Engeneer: nechci ti kazit iluze ale scenáristi pro TWD maj scerář napsanej už na deset řad a věděj už o čem bude 11. a 12.

#3792 Engeneer
17.6.2014 | 18:19:53
kutas

#3768 blacken: přesně stejné je to u chování Tyriona konečně se dostal na svobodu stačí jen dát signál na dveře Varysovi a je volný ale on se prostě z ničeho nic otočí a jde zabít svojí milovanou a svého otce, v seriálu prostě chyběl ten podnět pro tohle chování ale v knize je

#3790 pajajs #3791 deathblood #3799 millay24ify
17.6.2014 | 18:22:33
pajajs

#3789 kutas: on nevěděl že tam bude

17.6.2014 | 18:36:57
deathblood

to se vám jen zdá protože znáte knihu…ale mě jako nečtenáři to přijde logické…vzhledem k tomu jak probíhal soud…nechtěl to nechat jen tak…ale shae zabil je proto že ji tam viděl ležet, v tátově posteli #3789 kutas:

17.6.2014 | 18:37:47
Engeneer

#3788 iNstinkt-: Taky píšou podle komiksu, který je 100 let před seriálem, ikdyž seriál tak natahují že spíš 200 let :-)A pochybuju, že by měli napsané scénáře, možná mají vymyšleno, co by tam chtěli mít, ale scénář rozhodně nemají, když ani nevědí jestli někdo z herců nebude chtít odejít ze seriálu (obvykle se první smlouvy uzavírají na 6 sezon). A nemají tucha, jestli seriál tak dlouho vůbec vydrží, kdo by jim pak za tu práci na scénáři zaplatil, že :-)

17.6.2014 | 18:38:56
Moor8

Chudáci dráčci, chudák Ohař, chudák Varys, chudák Tyrion a chudák Královo přístaviště. Dráčci musí trpět zavřeni v kobce. Jsem zvědav, jací budou a jak je Daneris zvládne, až je pustí ven. Taky jestli projdou dveřmi, až vyrostou. Holka trochu ztrácí kontrolu.Draci jí neposlouchají, města se bouří a už chci vidět, jak neposkvrnění budou bojovat v zimě a proti jízdě. Holka sice získává jedno město za druhým, ale ještě nemusela bojovat. Ohař byl sice hajzl, ale ruku na srdce může za to jeho dětství a zasloužil si vědět, jak skončil jeho bratr. Nejvíce mne ale mrzí Varys. Za dobrotu na žebrotu. Čekal jsem, že Tyrionovi pomůže, ale doufal jsem, že to bude třebas za pomoci vzpoury lidí v Králově přístavišti. Přeci jen zachránil je a toho zmetka neměli rádi. Teď musí opustit všechno, co budoval. I když mi to trochu nejde do hlavy. Takový intrikán by jistě Tyrionovi pomohl, aniž by k němu vedly důkazy. Co se týče Tyriona, tak jsem opravdu doufal, že ho Šae milovala a svědčit proti němu jí nějak donutili. Teď zažije Královo přístaviště kruté časy. PO odchodu Malíčka, Varyse, Tyriona a smrti Tywina už v něm není nikdo, kdo by ho dokázal řídit. Na trůnu je dítě, o něj se bude prát jeho nevyrovnaná matka s potencionální manželkou a přípravy na zimu budou váznout. A upřímně mě sere dějová linka s Aryou. Už od první série je to vždy těsně, že se dostane k rodině, či bude odhalena a vždy to v posledním okamžiku něco překazí. Chápu, že bude divoká karta, co se později vynoří jako assasinka, ale mohla rovnou odplout s tím zabijákem, jak jí pomohl utéct a byl by prostor pro zajímavější dějové linky.

Celkově mi série přišla, že skončila, než se stačila rozjet. Ty minulé postupně gradovaly, ale tahle nějak né. bylo tam dost dějových zvratů, ale hodně linek, takže člověk má pocit, že se děj vlastně moc neposunul. (působí to na mne dojmem, že uběhl sotva týden)

#3802 millay24ify #3812 Smooth
17.6.2014 | 18:59:27
AlohaAnty

Kde byla mancova 100 000 armáda? :D Že tam stannis dojel a tam bylo tak 40 divokých :D

#3797 kesuaus #3825 Eddard1
17.6.2014 | 21:18:04
adell0569

Viem že je to otázka trochu mimo ale ako vznikla teória že sa Jon a Dany dajú v budúcnosti dokopy a čo je na nej pravdivé? Ďakujem :D

17.6.2014 | 21:23:17
kesuaus

:/ Sandor Clegane :( Ale aspon draci su zavrety jak patria , tywin je mrtvy :) . Ešte nech Cersei umrie a môj sen bude splneni.

#3798 HenryTheEight
17.6.2014 | 21:32:35
kesuaus

#3794 AlohaAnty: To by ma tiež zaujmalo :D však tam iba prešiel s timi jazdcamy a celkoovo trvalo 15 sekund dokim zabily posledneho divokeho :D

17.6.2014 | 21:34:02
HenryTheEight

#3796 kesuaus: Když jsem to četl, tak jsem si taky přál, aby spousta postav chcíplo, např. právě Joeffry nebo Tywin. Ale jak tyhle nenáviděný postavy odumírají, tak jsem zjistil, že už to zdaleka není tak zajímavý. Tywin byl docela velkej hráč a Cersei ho ani zdaleka nemůže nahradit. Sice se tváří, že má větší potenciál než on, ale je to jen blbá paranoidní kráva.

K tomu přidám čím dál tím nudnější Daenerys a Aryu, která mě v Braavosu maximálně nebavila. Tyrion mě taky přišel dost zabitej, je to s ním všechno divný, celkově mě poslední dvě knihy dost nudily… Tak doufám, že až vyjde Winds of Winter, že se to zlepší

#3804 kesuaus #3809 Annie27 #3813 Smooth
17.6.2014 | 21:41:30
millay24ify

#3789 kutas:Mě se taky zdá, že to tak přijde jen těm, co četli knihy. Já jsem knihy nečetla a Tyrionovi jsem celkem rozuměla a nepřišlo mi jeho jednání nepochopitelné. Šel si to prostě vyřídit s otcem za to, že ho celý život ponižoval, nerespektoval, nenáviděl za něco za co Tyrion nemohl a nakonec se ho ještě rozhodl nechat zabít, i když věděl, že byl nevinný. Při tom narazil na Shae, jejíž zabití rozhodně neplánoval, ale stalo se … Navíc jsem ráda, že Jaimimu neřekl to co v knihách, protože takhle mi ten jejich vztah vyhovuje líp. Co ale chybělo mně, že se Shae nedozvěděla, že ji Tyrion odehnal pryč jen pro její bezpečí. I když podle mě ji tahle možnost musela napadnout, ale asi se rozhodla, že tomu nebude věřit.

17.6.2014 | 22:22:24
Yalka

Nechápu, co máte všichni proti Branově dějové linii. Pro mě je to jedna z nejoblíbenějších. Byla jsem hodně zvědavá, kam to vlastně putují a teď zase, jak se to bude vyvíjet dál.

#3801 Yalka
17.6.2014 | 22:26:12

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama