Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024 -
Essie Davis
30.11.1970 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#2980 T.T: Přišlo mi, že jí trochu zatlačil do země a ta tomu trochu pomohla.
Takže som tu trošku neskoro ale nevadi , každopadne tiež sa mi zdal ten boj trošku dementny hlavne ako hora bojoval akokolvek silny je ten meč viditelne v jednej ruke nezvladal . Maval tam s nim a potom mu trvalo 2 krat dlhsie dokim to zdvihol spat , celkovo techniku mal uplne na hovno dovolim si povedat že s kopiou by som si nanho trufol aj ja a to mam trochu viac ako 60KG! :D A tie jeho takticke rozhodnutia v tom subojy ako sa rozbehol do oberyna ako keby ho chcel objat tomu som totalne nerozumel . Ak by mal meč v oboch rukach alebo ešte skusil „Half-swording“ ako už tu niekdo spomenul dopadlo by to pre neho lepšie pravdepodobne . Každopadne to čo spravil z oberynovou hlavou je možne ak teda bereme v uvahu že je hora extremne silny . 1. v knihe je 8stôp vysoky čo je asi 240cm ? ma okolo no na kilogramy 160? A GRRM ho popisuje ako že skoro cela jeho váha sa sklada zo svalov . 235kg treba na rozdrtenie ludskej lebky , 90 kg je priemerny stisk človeka . The Mountain ale neni priemerny človek + velmy mu pomahala jeho vaha pretože na oberynovy ležal a tlačil ho celou svojou vahou , tak isto mu teda pomahala aj zem . Mal ocelove rukavice ak sa mu dostal do lebky cez oči mohol potom mu lebku jednoducho otvorit ako napriklad otvarate vajco , každopadne takisto mohol zo spodu zatlačit zvisnimi prstamy a preto to explodovalo ? Celkovo to neni vôbec nepravdepodobne ale velmy uveritelne ked si to takto vezmete
Jen upřesnim, že Hora ocelové rukavice neměl, ale když se mu rejpe v hlavě má jen kožené, ale jinak souhlasim, že mohl bojovat lépe ( oběma rukama ) a, že v konceptu knihy a seriálu a tím jak je hora popisován mu rozdrcení hlavy naprosto věřím :D
HA! Jeden z těch, co by porazili Jaimeho je Velký Jon Umber… a nikoho z vás nenapadl :-) Mě taky ne, úplnou náhodou jsem zrovna narazila na tohle video, Jon je #6 v 6:15 ;-)
http://www.youtube.com/watch?…
#2985 zelinho #3058 Smooth#2984 Orea: no já bych tipl Selmyho, Horu… a třetího fakt nevim, ale velkýho Jona bych teda nehádal… o Dorne ví kulajs, když řikal, že nikdy neviděl bojvoat Oberyna, takže ani Oberyn, ani Areo Hotah to nebudou… žádnej Kingsguard taky ne… těžko říct no…
#2902 Lighthammer: Musel ses přepsat – šaršoun neváží 40 liber, ale 4 libry. Já sám mam langschwert (samozřejmě menší než Horův) co váží asi 2,25 kg; běžná váha obouručního meče je cca 2 – 4 kg. Souboj samozřejmě neni věrohodnej ani v nejmenším, ale kterej souboj je? (V GoT, ale i kdekoliv jinde ve filmu.) O věrohodnost nejde; duel vypadá choreograficky dobře a to je hlavní. Stejně tak mi přijde absurdní diskutovat o tvrdosti lebky; Hora má prostě nepochopitelnou, nadlidskou sílu a dál už neni o čem se bavit.
#2987 Tuberkuloz #3001 kesuaus#2986 Ser David Payne: To máš ze dřeva dvoukilový klacík, ne? :D Jiank ted sem otevřel tabulky a koukl se na plechy, 16×40 (mm) 2 metry dlouhé váží 11,23 kg a to je ze hřebíkové oceli, Hora měl asi něco kvalitnějšího, takže tak o třetinu těžší
#2993 Ser David Payne #3002 kesuaushttp://www.marieclaire.com/…s-instagrams niekoľko fotiek hercov mimo kamier je vidno že sú dobra partia a vedia sa zabaviť :D
#2950 Wolfinator1:
Podle mě se Howland Reed snažil dobýt Kailinskou držbu, kterou okupovali Železní. Využívali hlavně otrávené šípy. Přece jenom, když Smraďoch/Theon přijel v posledním díle vyjednávat, bylo vidět jak jsou všichni Železní nemocní, sotva stáli.
#2990 Wolfinator1#2989 Menec:
Jo to je fakt už si vzpomínám, že v knize bylo řečeno, že na ně partizánským stylem dorážejí bažináři s otrávenými šípy, i když nevím, jestli za tím stojí přímo Reed. No každopádně doufám, že se s ním někdy setkáme protože by mohl pár věcí osvětlit zas :D !
#2991 Menec#2990 Wolfinator1: To máš pravdu, hlavně by mohl vyhladit všechny Freye, když s nima skoro sousedí. Jestli je rod, který si zaslouží komplet vyhladit, pak to jsou Freyové! Navíc teď mají Kailinskou držbu Boltonové, takže pravděpodobně bude bude pokračovat v partizánské válce :-)
#2992 Menec#2991 Menec: Kruci, omlouvám se všem, zapomněl jsem dát ten vykřičník pro spoiler :- Neví někdo, jak se maže svůj vlastní příspěvek?
#2994 Athaeneus#2987 Tuberkuloz: Čtyřkilovej meč je už hodně velkej kolos; cokoliv těžšího už je spíš na ozdobu než na boj. Na Horu tak akorát. Radši se podívej na skutečný meče než na nějaký železný hranoly.
#2992 Menec: Boužel nemaže :D Doporučuji používat náhled, ale tak hlavní je, žes to udělal omylem :)
Kdyz uz se tu bavíte o měčích: https://www.youtube.com/watch?… https://www.youtube.com/watch?…
#2996 Tuberkuloz #2997 iGoTthis #2998 Džůny#2995 Bigi: Ten borec dokázal přeseknout 3 sklenky :o
#2995 Bigi: jojo hodne dobry jak ta rukojet drzi jen diky tomu nasroubovanymu lvoj :-D … mec jen pro paradu
#2999 Bigi#2995 Bigi: No to je teda matlák. Amíci by se radši měli chladným zbraním a středověku celkově vyhýbat obloukem, ten jeho „výrobek“ (záměrně nepíšu meč) by se snad po roce rozpadl i kdyby byl celou dobu jen pověšený na zdi. Šroubovaná „hlavice“, neupevněný jílec a záštita… a ty hovadiny co mele radši ani řešit nebudu (o „vikingských mečích“ a žlábku). Tfuj.
A co se souboje týče, fakt to neřešte… je srandovní to číst. Choreograficky byl fajn, pěkné na pohled pro masy, v reálu by je oba průměrný šermíř seřezal do dvou minut. Všechny ty otočky, tanečky, blbinky… fakt to neřešte, je to seriál, debatujte o něčem, co má smysl.
#3003 kesuaus#2997 iGoTthis: Ta dira v tom dreve neni kulata, jen konec kvuli zavitu, takze se to neprotaci. Nevidim v tom takhle problem. Ta hlavice se jen tak sama od sebe neodsroubuje…
#3006 Džůny #3008 iGoTthis3000!!!!