Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 120×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

Geek

#9347 A1B2: Nikdo, ani ty tvoje poučky a rasové teorie a ani tak revoluční návrhy jako procentuální zastoupení ras v seriálu prostě neovlivní barvu kůže nebo gender toho, do koho se kdo zamiluje, jak se tak říká. Tomuhle se holt říká život, a říká se mu tak v realitě i v pitomom seriálu…

#9363 A1B2
28.3.2019 | 21:26:08
A1B2

#9360 ori: Takže dnešní filmový průmysl je rasistický? Pak mám právo, aby mi to vadilo a je povinností každého morálního člověka, aby proti tomu protestoval.

#9367 Mirdaa
28.3.2019 | 21:36:58
A1B2

#9361 Geek: Jenže seriál není realita, tam o tom rozhodují scénáristé. Takže to není o tom, že se někdo do někoho náhodou zamiloval, ale že o tom někdo rozhodl a ten někdo měl zcela zřejmě rasistický záměr.

#9365 Geek #9366 Stardos
28.3.2019 | 21:48:05
Kuciad

Tara mi bude chybět. Ale víc mě mrzí DJ a Frankie. Doufala jsem, že když se pročistí hlavní postavy, tak by mohli oni dva a Laura dostat víc prostoru.

28.3.2019 | 22:24:56
Geek

#9363 A1B2: Jenže všechno je o náhodě, vždycky bylo a tady si myslím, že je seriál hodně věrný realitě. Mrzí mě, že nedokážeš otevřít svoje srdce a lidi vnímáš jenom jako zaškrtnutý políčko v excelové tabulce…

#9368 A1B2
28.3.2019 | 23:03:23
Stardos

#9363 A1B2: Ach, bože můj. V seriálu je z velkého množství hlavních postav dva černoši, jedna černoška, jeden Ind, jeden je homosexuál, ale hned se cítíš ublížen. Svět není pouze bílý, vždy okolo sebe najdeš i jinou barvu a rasu než tu svou.

#9369 A1B2
28.3.2019 | 23:14:04
Mirdaa

#9362 A1B2: Tak se taky ale podívej kdo kolik dostal prostoru, bych to neviděl tak černě:D https://www.edna.cz/…alking-dead/

#9368 A1B2
28.3.2019 | 23:14:48
A1B2

#9365 Geek: Seriál není o náhodě. To si myslíš, že si scénáristé hodí mincí, aby určili, co se v seriálu stane nebo co?
#9367 Mirdaa: Z počátku se držel komiksu, ale postupem času nám tmavnul a tmavnul a teď? Viz můj první koment.

29.3.2019 | 12:19:57
A1B2

#9366 Stardos: Proti negrům nic nemám. Proti jejich zvýhodňování už ano.

#9370 Řízkáč #9375 Stardos
29.3.2019 | 12:24:00
Řízkáč

#9369 A1B2: Takže podle tebe by měl být všude člověk bílé pleti a když by byl jiné tak to musí být otrok nebo někdo kdo nemá právo na to co má bílá pleť?

#9371 A1B2
29.3.2019 | 14:00:10
A1B2

#9370 Řízkáč: A na to jsi přišel jak?

29.3.2019 | 15:14:11
sonulle

Od finále jsem příliš nečekala a tak zklamání se nedostavilo, bylo to takové doznívání předchozí série. Naservírovali nám depresi především od Carol, Ezekiela, Daryla a Lydie. Taky nám ukázali, že Alden se s tím taky zatím nesmířil. Líbilo se mi docela dost momentů na rozdíl od většiny, jsem nekontrolovala kvalitu sněhu, ale hltala pocitovou atmosféru a ta byl hutná. Za prve z lehčiho soudku musím opravdu uznat, že Negan je pán a já se bavila, pokaždé, když měl scénu (Jeffrey si to užíval), padnutí království v podstatě představovalo padnutí královské rodiny. Ano ubrečená Carol v každé scéně možná bylo pro někoho otravná, ale to se děje s člověkem, který truchlí, většinou hold roní slzy. Scéna, kdy si prohlížela Henryho věci byla dojemná a rozloučení s Královstvím taky. Vrcholem pak byla Carol/Lydie scéna, kdy obě herečky Cassady (ta holka je vážně skvělá) i Mellisa předvedly, co v nich je. Rozpad královské rodiny taky nebyl zas tak divný, jak každý věří. V běžném životě je po smrti dítěte běžnou praxí, že manžele najednou spolu nemůžou žít. Vzniká vzduchoprázdno a i když Ezekiel se snažil to překonat, Carol prostě na takovou věc nemá. Prostě proti Michonne je Carol dost nestabilní a utíká před dalším životním výpraskem. Za další plus považuji, že Rosita se chová trošku zase jako Rosita. Závěr s vysílačkou skvělý. Takže za mě je 9.série v topce společně 3. a 1.sérii. Nejlepší postavy 9.s: Alpha, Daryl a Carol, Beta a Negan jako postavy s minimálním prostorem. Nejlepší nové postavy: Lydie, Connie a mám slabost pro Yumiko a Luka. Nejhorší postavy: Rosita, Gabriel. Postavy které jsem si oblíbila oproti minulým sériim: Sidiqe a Ezekiel. Nejlepší herci: Melissa, Andrew, Samantha, Jeffrey a Norman. Z mladých:Cassady a Matt. Nejlepší epizoda 9×15, nejhorší 9×01 a 9×12 (neumím se rozhodnout), a poslední epizoda se rozhodně řadí taky k těm slabším. Nejlepší scény Rickovi halušky, hranice (ta hudba mě prostě dostala), Carol a Lydie scéna, Beta vs Daryl. Nejhorší Judith a Neganova jízda na motorce. Rosita a její těhotenství (nuda). Jo a nejvíce mě bavilo Království a Jerry je prostě hvězda. Skvělá devátá série a těším se na přídavek v podobě 10.

#9373 sonulle #9374 sonulle
2.4.2019 | 10:38:18
sonulle

#9372 sonulle: oprava předchozího dílu

2.4.2019 | 10:39:32
sonulle

#9372 sonulle: oprava předchozího dílu

2.4.2019 | 10:39:38
Stardos

#9369 A1B2: Jaké zvýhodňování? :D

2.4.2019 | 18:03:17
slim1963

Píšu poprvé a později, neboť jsem teprve dokoukal.a nedá mi to abych nekonstatoval, že seriál je horší a horší.Hlavně mi, i zde, je málo konstatování, že čím dál tím víc chybí v chování postav jakákoli logika.Už začátek 9.serie byl na palici a váhal jsem zda se ještě dívat./Muzeum/­.dříve jsem každý díl shlédl hned po vysílání.Ovšem tuto sérii jen když nebylo zbytí. Poslední dva díly jsem dodíval s prstem na přetáčení a i tak jsem se nestačil divit debilitě postav.Například se courají po lese v noci do jasné pasti a pak není divu, že je Alfa zajme. Zima byla v seriálu poprvé, ale připravit na ni se dokáže lépe snad i desetileté dítě.To jen dvě do očí bijící věci z posledních dvou dílů. Nevím jestli budu mít na další serii nervy.

5.5.2019 | 21:06:26
Moor8

První epizoda nové série za námi a tady mrtvo. Pamatuji časy, kdy tu po každé epizodě jela diskuze jak blázen a teď nic… Nejjasnější důkaz, že seriál jde do kytek.

A teď k první epizodě: Hned v první scéně potěšili a naštvali zároveň. Prvně potěšilo, že konečně začali používat štítovou hradbu a kopí, což jsem říkal skoro od začátku. Ovšem pak to zkazí tím, že jednak zombíci z lodi vychází spořádaně v malých skupinkách, přestože před chvílí byli nalepeni na dveřích. Pak když zabouchnou dveře, což udělá pěknej rámus, tak se zombíci, co právě vyšli, neotočí. Zase si upravují chování dle potřeby. Dále to byla jen nuda plná keců o ničem.

#9380 Idm #9387 Xavik
1.10.2019 | 23:15:21
LucieMil.

Moc jsem nepochopila scénu s Carol a „podříznutým mrtvákem“ Ano, chápu, že tím uhasila ohýnek na mrtvole, nicméně pak ho zahodila a konec. Musela jsem si to pustit 2×, abych se znovu podívala, jestli mu nakonec neprobodne něčím mozek..ale nic.. takže??

2.10.2019 | 0:18:34
Koprik

od konce 9 řady sem se seriálu nevěnoval, pokud si dobře pamatuji tak zombie sice můžou krvácet (nějaký zbytkový množství krve, podle toho jak umřeli??), ale nepamatuji si že by z některého zombie takhle stříkala krev, přece jen ji asi ani nepotřebují když tam jsou kolikrát od pasu nahoru, nebo jen hlava)

Takže si myslím že to byl jeden z šeptačů kteří se tam vydali aby zjistili situaci ohledně ohně a tudíž ta scéna sloužila k tomu aby dali najevo že tam šeptači jsou i v tuhle chvíli.

2.10.2019 | 6:45:33
Idm

#9377 Moor8: Přesně tohle mě tam taky vadilo, ale pak jsem si vzpomněl na poslední díl fearu a byl jsem rád, že těch nelogičností tady nebylo tak moc No ještě ten oheň, hasili nějak divně, ale dejme tomu…

Ještě moc nachápu jak se jůdžín dostal z alexandie k požáru tak rychle, když to je přece daleko, ne? Ale ten konec s Alfou se mě zase líbil, tak uvidíme jak to bude dál.

Důležitý pro mě je, že se těším na další díl, potenciál to má pořád obrovskej…

2.10.2019 | 8:36:51

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama