The 100
90/100 - 819×

The 100

Post apokalyptický scifi seriál stanice The CW. Lidstvo bylo zničeno nukleární válkou, která vyhubila téměř vše živé na planetě. Nyní skoro po sto letech je vyslána expedice čítající stovku mladistvých delikventů, aby zjistili jestli je Země znovu obyvatelná.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Sci-fi
hrají
Bob Morley (Bellamy Blake), Eliza Taylor (Clarke Griffin), Thomas McDonell (Finn Collins), Devon Bostick (Jasper Jordan), Richard Harmon (John Murphy), Christopher Larkin (Monty Green), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Lindsey Morgan (Raven Reyes), Eli Goree (Wells Jaha), Paige Turco (Abby Griffin), Isaiah Washington (Thelonius Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), Dichen Lachman (Anya), Adina Porter (Indra), Alycia Debnam-Carey (Lexa)

Diskuze: Obecná diskuze

wee_n

#2000 tigy: Vyhravas zlateho bludistaka ! :)

19.5.2016 | 9:51:16
tigy

Super :) Bože ľudkovia, ja tak chcem, ale aj nechcem, aby už bol piatok! :(

19.5.2016 | 12:52:07
kanana

Na FB The CW byly dneska živě vysílány rozhovory s Marií a Isaiahem. Marie řekla, že bychom si měli televizi obalit bublinkovou fólií, protože dnes někdo zemře (jak překvapivé :D) a my budeme naštvaní, ale možná se budeme radovat. Isaiah řekl, že hrozba ve 4. sérii bude daleko větší než ALIE. Už teď se bojím, co zase Jason vymyslel :D

19.5.2016 | 20:13:09
cukerinecek

Teda čekala jsem dramatičtější finále a dramatičtější smrt Pikea. :) Trochu zklamání. :D

#2006 Engeneer
20.5.2016 | 11:40:39
otbblexs

finale slabe jak caj, season 1 a 2 boli ovela lepsie zakoncene, ale co uz. jasne ze toto musel byt happy end. tvorcovia uz doslovne varia z vody, kedze namet z knih uz vycerpali. a zial je to aj vidiet kvalita isla dole.

#2008 wee_n
20.5.2016 | 12:22:18
Engeneer

#2004 cukerinecek:

Mě se to líbilo :-) V každým jiným seriálu by se obětoval pro tým a tím se vykoupil. Tady zachrání Octavii a když si Pike myslí, že už jsou v pořádku, chladnokrevně ho propíchne a odkráčí jako boss :-) Jason pořád válí :-) Skoro jsem se už začínal těšit na Pikea v další sérii :-) Musím si to pustit znova, v noci jsem se díval živě a stream se hrozně sekal :-(

20.5.2016 | 12:26:57
Sariiisek

Finále se mi taky líbilo, i když jsem na něj nebyla připravená. Podle mě to tedy cliffhangerem neskončilo, protože smrt Pikea se dala čekat (Octavia si musela zjednat spravedlnost) a celá záležitost se zrušením ALIE a její predikcí o následujícím půl roku tomu dává spíš otevřený konec. Jsem zvědavá, jestli na to opravdu dojde, jestli ALIE náhodou neblufovala, a jak se to případně chystají vyřešit (jiné řešení než návrat do vesmíru pravděpodobně nebude, ale zase na druhou stranu nemají prostor k tomu vynalézt další Archu). Kdyby se náhodou ale uskutečnila již padlá myšlenka, že celý jejich pobyt na zemi je jen jakási simulace/iluze, to by bylo pěkně hnusný :D Čekání na další sérii bude hodně zajímavé.

20.5.2016 | 14:41:43
wee_n

#2005 otbblexs: Jediný námět z knihy byl, že je seslali z Vesmíru na Zem :D

20.5.2016 | 16:53:29
wee_n

Kromě toho, že většině lidí se díl ani tak moc nelíbil…můžeme prosím ocenit Murphyho? :D On je fakt borec :D Jasper a Monty..jsou sladký, ale na jednu stranu jsem doufala, že Jasper umře :D Snad se probere. Jinak finále bez smrti hlavní postavy? Jasone..co chystáš? :D

#2011 Hild #2012 LCEM
20.5.2016 | 17:53:01
Hild

Dobré finále, ale přece jen finále druhé řady bylo působivější. Toto finále bylo přece jen lehce předvídatelné a ani ten zvrat s koncem světa mě až tak nevzal, ale celkově jsem velmi spokojená. Nejvíce mě asi dostala Octavia, nečekala jsem, že i po tom, co jí Pike zachránil život, ho jen tak zabije.

A sakra, teď to šílené čekání na čtvrtou sérii :-D

20.5.2016 | 17:58:59
Hild

#2009 wee_n:

Přesně, žádná smrt :-D A docela se bavím při čtení komentářů různě na netu, během třetí série si už hodně lidí ztěžovalo, že těch smrtí je příliš mnoho a teď nikdo neumře a zase je to špatně :-D

#2015 kanana
20.5.2016 | 18:02:24
LCEM

#2009 wee_n:

Murphy je borec :-D luxusní bylo jak se mu zvedal kufr když držel to srdce :-D :-D a u Jaspera jsem čekala celou dobu že spáchá sebevraždu, jak odešel a pak se ohlédl zpět za ostatními tak v tu chvíli jsem myslela že vytáhne pistoli a bum…:-D:-D

#2015 kanana
redaktor
20.5.2016 | 18:19:46
luciakanky

Murphy je borec :) pre mňa jedna z najlepších postáv, stále je to hajzlík, ktorý len hľadá spôsob ako prežiť ďalší deň na zemi, ale robí to neskutočne elegantne :D Octavia splnila prianie veľkej kooope ľudí, chvíľu som sa bála, že to bude tak ako v x seriáloch, ona je naštvaná, on jej zachráni život a sme si fifty fifty, som rada, že to tak nedopadlo. Ak sa naplnia slová ALIE masaker na Mount Weather bude slabý odvar toho, čo Clarke tentokrát spôsobila :D:D A zase raz musela stlačiť dáky gombík :D A keď sa tam zjavila Lexa, tak som si nemohla pomôcť a proste som sa len usmievala ako mesiačik na hnoji :) vychutnala som si Clexa scénky a myslím si ,že Lexa môže ísť v pokoji odpočívať. Ale Jasper sa mi nepozdával, ten úsmev alebo pokus o ňom bol zvláštny.
a teraz čakať na 4. sériu, to ma zabije

20.5.2016 | 19:04:07
Nuray

Přišlo mi to celé trapné a k ničemu. Nejlepší na tom dílu bylo vidět znovu Alyciu bojovat, a pak mi to v posledních vteřinách trochu vykompenzovala Octavia, která jako jediná udělala něco smysluplného. Ale za mě, to Jason v téhle sérii podělal nehorázně. Nejenom, že zabil dvě postavy, co nejvíc tahali sledovanost, ale ještě je zabil úděsným způsobem, a na místo toho, aby to nějak vynahradil, tak zničil i mocenské rozdělení Grounders, které pro mě mělo daleko větší hodnotu a nutilo mě sledovat seriál, víc jak dějová linka o skykru nebo CoL. Rozumím, že Alyciu kvůli FtWD musel odsunout, ale kdyby ji nechal vládnout v Polis a rozdělil cesty Clarke a Lexy, tak i kdyby se Alycia neobjevila už nikdy, tak by stále ten seriál měl víc smysl. Takhle podělal už jen to, jak děsně trapné a urychlené bylo, jak v prvních sedmi epizodách se snažil děsně objasnit conclave a politiku s téměř 100letou tradicí. Nevím, ale celá poslední série mi přišla slabá a špatně zpracovaná. Jestli jsem něco měla opravdu ráda na tom seriálu, tak to bylo to, že při střihu a natáčení uměli dobře využít lidskou psychiku, takže i fanoušci Bellarke byli mimo, když Lexa nacouvala v 2. sérii na ten stůl, nebo na začátku 3. série dobře natočili tu zradu Echo, ale od vraždy Ice Queen šlo vše do háje. Neříkám, že všechno bylo vyloženě špatné, ale bojím se, že touto sérií a tím, jak Jason moc hrotil Lexu, tak podělal seriálu naději na to, aby dostala i víc, jak 4. sérii.

#2023 cukerinecek
20.5.2016 | 20:12:08
kanana

#2011 Hild: #2012 LCEM:

Taky jsem si říkala – sakra, vždyť Eliza i Marie říkaly, že někdo umře (a určitě tím nemyslely nějaké „bezvýznamné“ Groundery), chvilku jsem čekala, že by to mohl být Bellamy (z čehož by Kane asi zcvoknul :D), pak jsem to taky viděla na Jasperovu sebevraždu… No a Octavia – pff… Moje první reakce byla (stejně jako u Clarke, když se bavila s ALIE) „to je ale p***“ :D Ale pak jsem si uvědomila, že ona mu to fakt prostě nikdy nemohla odpustit…

20.5.2016 | 21:29:12
kanana

A jinak můj krátký názor na ostatní věci: Clexa – snad jsou aspoň fanoušci spokojení, když už to teda muselo být… Ta část, kde se Clarke baví s Beccou a ALIE, mi nepřipadala až tak zajímavá, bylo celkem jasné, co Clarke udělá. A Murphy je fakt borec :) No a na konec – Kabby :3

20.5.2016 | 21:48:35
Yalka

Odkud Murphy věděl, že má pronést právě „Ascende superius“?

#2028 fandapcd
20.5.2016 | 22:04:36
Yalka

Napadlo mě, že A.L.I.E. mohla nacpat do CoL celé původní lidstvo, to by byla daleko míň perversní implementatace, než jakou použila před 100 lety.

#2019 Yalka
20.5.2016 | 22:08:25
Yalka

#2018 Yalka: (V dnes na Edně vydaných titulkách je pojem „perverse instantiation“ přeložen nesmyslně jako „nejlepší řešení“. Z kontextu, jak to vysvětluje A.L.I.E. ve 31. minutě, to znamená něco jako „účel světí prostředky“, ale ještě silněji řečeno: je to řešení vedoucí k dobrému cíli, pomocí špatných prostředků, které nedokáže vidět lidský programátor (protože je limitovaný tím, že je člověk) a dokáže je najít jen UI/AI.)

20.5.2016 | 22:21:39
Draumer

Jsem jediná, kdo moc nepochopil ten konec? Jakože vím, o co tam šlo, ale nepřipadalo mi to jako konec celé série, jen jedné episody.. Samozřejmě se na stovku budu dívat dále, ale kdybych to neměla tak ráda, tak mě do 4. série nic netáhne :p

20.5.2016 | 22:23:24

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

Během sedmé řady budeme doplňovat nové i staronové postavy. Proto je určitě nezapomeňte ohodnotit.

Reklama

Novinky

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Konec se nevyhnutelně blíží. Ještě předtím než se podíváme na finální epizodu, pojďme se podívat na deset nejzajímavějších věcí o seriálu The 100, které jste možná do jeho konce netušili. A správný fanoušek by přeci o svém oblíbeném seriálu měl vědět co nejvíce. Zvlášť před jeho koncem.

Nejoblíbenější postavy

Fotografie

Fotografie

Nepřehlédněte

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama