Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.
Diskuze: Aktuální epizoda
Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!
Konec Game of Thrones
Prequel
Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů.
Reklama
Nejlepší epizody
Nejoblíbenější postavy
Narozeniny
-
Hafþór Júlíus Björnsson
26.11.1988 | 26.11.2024 -
Michael Condron
28.11.1985 | 28.11.2024 -
Brian Fortune
28.11.1965 | 28.11.2024 -
Ben Crompton
28.11.1974 | 28.11.2024 -
Stephen Dillane
30.11.1956 | 30.11.2024
Hlídejte si nás
Napište nám
Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!
#2760 tratler: Protože v 37 epizodách byli tvůrci celkem nohama na zemi, hlavně co se týkalo těch „normálních a obyčejných“ věcí a fantazii upouštěli až u těch opravdu fantasy prvků? Začne to tímhle a skončí to těma krutejma bitvama z Pána prstenů :D
#2759 JuRas: Jak říkal Bronn – možná by ho utančil, podobně jako toho týpka ve Vale, utahal by ho a porazil ho… ale jediný špatný pohyb během celého souboje a byl by mrtvý… Naopak Oberyn musel trefit nějaké zranitelné místo v té obří zbroji a to ještě tak, aby to mělo nějaký efekt – takže Hora se mohl být jak chtěl a spoléhat na to, že se Oberynovi nepodaří najít nějakou skulinu a na to, že během jednoho z mnoha výpadů udělá chybu.
#2766 JuRasJá si myslím, že Hora má prostě tak velkou sílu, že rukama na kterých má ještě železné rukavice je prostě schopný tu lebku rozdrtit
#2769 JuRas#2760 tratler: Mne od istého momentu pripadalo ako keby oberyn mal namiesto lebky plastelinu :)
Před tímto dílem jsem četl některé reakce na zmiňovanou smrt, na jejich základě jsem čekal pořádnej masakr… a ono nic, pouhý rozdrcení lebky. Víc než samotnej souboj mě bavilo Tyrionovo tlachání o broucích.
#2762 Smooth: Jak bylo psáno zde a jak jsem četl i v sekci „hodnocení“. Oberyn si důmyslně vybral zbraň takovou, aby na něj Hora prostě nemohl. Tudíž na Horu mohl neustále dorážet a ten mohl jeho výpady akorát tak blokovat, popř. se mu pokusit zničit či sebrat zbraň. V obou případech by si vzal novou (pokud by to nijak nepo*ral :D ), tak jak se stejně stalo. Nepředpokládám, že u člověka, kterej má tuhle pověst, má hromadu zkušeností, ví proti čemu jde, správně zvolí zbraň, by udělal nějakou klukovskou chybu, která by v sekundě znamenala smrt. Určitě se to stát může, ale daleko víc pravděpodobnější je, že si Hora uvědomí, že tím svým krátkým párátkem je v háji a že si s ním může máchat jak chce… Avšak v hodnocení této epizody to někdo vystihnul dobře, když psal, že je rád, že tam daly asijské bojové umění (hodně velký umění :D ) místo nudného realistického souboje (takové byly v 1. sérce). Opět se ptám proč? Proč to najednou měnili? Proč z toho dělaj tu frašku s Jackie Chanem? Ze způsobu, jak měl tenhle boj skončit, tedy tím, že Oberyn zasáhne a vyhraje, načež prohraje :D to šlo udělat daleko líp tak, aby prostě po zásluze vyhrál a svou blbostí na to nakonec doplatil. Bohužel, nestalo se :(
Hora má být v seriálu prostě nadlidsky silný v tom problém nevidím. Zbytek epizody se mi už tolik nelíbil rozhovor Daenerys a Joraha, kde každý koukal úplně mimo a Arya jak se začala smát mi taky moc nesedělo. Všechno doufám mělo svůj smysl, ale prostě jsem ho úplně nepochopil.
Daenerys koukala jako slepá.
#2763 Pouty: Když tedy vemu v potaz, že Hora je prostě hoodně silnej a že nějakým záhadným způsobem žel. rukavice zvyšují jeho stisk, tak mi nejde do hlavy, že tím, že zamáčkneš oči do lebky, kde je otvor a místo, tak rozdržíš lebku. Pochopil bych, kdyby aspoň na tu lebku tlačil (čelo, spánek, tam, kde má vlasy). Vychází mi z toho prostě výsledek, že je to pro blbečky, kteří končí u toho, jak to bylo hrozně brutální a luxusní…
#2770 xDzambar #2771 tratler #2773 Pouty#2769 JuRas: Doufám, že nečekáš, že ti režisér naservíruje reálnou scénu s rozdrcenou lebkou…
#2769 JuRas: teď jsem se na ten konec znovu podíval a přijde mi, že změní polohu rukou před tím než mu tu hlavu rozmáčkne. To jak ho zabil se hodí k jeho pověsti co za ten seriál má. Ještě jsem koukal na to jak zabil toho koně v 1. sérii a tam meč drží oběma rukama no.
#2772 xDzambar#2771 tratler: Taky je fakt, že jednou rukou dosáhne dál než oběma, a délka paže mu proti Oberynovu kopí určitě chyběla…
#2779 JuRas#2769 JuRas: Jak tu někdo napsal pod mým komentářem, tak před tím rozdrcením změnil trochu polohu rukou.
#2779 JuRasLebku rozdrit tlačením do očních důlků rozhodně jde, když na to máš sílu. Anatomicky v tom není problém (studuju medicínu)-
#2779 JuRas#2745 JuRas: Je nelegální, aby nezletilý natáčeli nahé scény. Dokonce ikdyž už je hercům nad 18, pokud hrajou nezletilou postavu, nesmí nahé scény natáčet. A že Emilia nechce natáčet nahé scény je drb, asi měsíc potom, co se objevil, vzala roli v divadle, kde téměř celé představení běhá po jevišti nahá.
#2779 JuRas #2798 SmoothTak jaktoze daenerys byla naha hned na zacatku, kde ji bylo 14?
#2778 Engeneer #2809 Eddard1Pokud budete takový fajnšmekři či saďouři a snesete to, tak si to stopněte přesně vteřinu před tím než mu vybouchne hlava. Krom toho že je jasně vidět, že je to figurína ( ještě aby ne :D ) s víc vlasy než má Oberyn a trochu jiným nosem, tak je jasně vidět , že Hora má takový obří pracky, že jsou velké jak Oberynova hlava a je to pro něj prostě něco jako pro nás rozmáčknout kindervajíčko :D
#2783 JuRas#2776 garvon: V knize, v seriálu každé postavě přidali 4 roky
#2782 garvon #2783 JuRas#2773 Pouty: Teď jsem si to několikrát pustil na YT a jediný, co změní je to, že zaryje prsty do očí. #2772 xDzambar: Myslím, že rozdíl nebude tak markantní, jelikož nemůže mít tu ruku natáhlou, protože by s ní pak nemohl pohybovat. #2774 T.T: Nejsem doktor, takže nevím. Jestli říkáš, že to jde. Dobrá. Klidně mi můžeš napsat podrobnosti, ať jsem zase o něco chytřejší :) . #2775 Engeneer: Emilia hrála Dany, které bylo kolem 14 let a stejně se to natočilo, i jak si ji Drogo osedlá :P . Že je to drb jsem netušil :( , ale jestli je to pravda s tím divadlem, tak docela zajímavý představení :)
#2781 Engeneer #2792 T.Ttady máte jak se učily pohyby v tom souboji oberyn a hora ;) http://www.youtube.com/watch?…