Živí mrtví (The Walking Dead)
92/100 - 1 121×

Živí mrtví(The Walking Dead)

Epidemie změnila drtivou většinu lidstva ve věčně hladové zombie. Malé skupiny přeživších se snaží najít mezi ruinami nový život, nebo si alespoň udržet ten nynější. Do tohoto světa se z kómy probouzí nicnetušící bývalý zástupce šerifa Rick Grimes. Jak dlouho asi může přežít?

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
11 sezón | AMC | 43 minut
VOD
Netflix | Disney Plus | Max
žánr
Akční, Hororový, Katastrofický
hrají
Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Andrew Lincoln (Rick Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Christian Serratos (Rosita Espinosa), Danai Gurira (Michonne Hawthorne), Cailey Fleming (Judith Grimes), Josh McDermitt (Eugene Porter), Chandler Riggs (Carl Grimes), Seth Gilliam (Gabriel Stokes), Ross Marquand (Aaron), Steven Yeun (Glenn Rhee), Jeffrey Dean Morgan (Negan Smith), Alanna Masterson (Tara Chambler), Cooper Andrews (Jerry)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z komiksů!

mrco1991

Nemyslíte si že by walking dead pomohol nejaky spinoff? nejaka uplne ina parta, miesto kde by sa to odohravalo a potom by to napr. mohli spajat dokopy a pod.

#4364 ZvacA
2.12.2014 | 13:15:29
verka20

Kdo chce může si přečíst rozhovory o midseason finale Andrew (Rick) http://bit.ly/1CzxDhS Emily (Beth) http://bit.ly/1za4Vyp Norman (Daryl) http://bit.ly/1y9xRrO Scott M.Gimple http://bit.ly/1rP3xwN

2.12.2014 | 14:06:52
pajajs

Dost bych se těšil na spin off o Morganovi…

2.12.2014 | 14:59:39
ZvacA

#4361 mrco1991: Možná, sice zůstává otázkou, zda by to s „jinou partou“ a tímhle konceptem nebylo vlastně to samý v bledě modrým, a i kdyby například Kirkman někdy vůbec počítal s „globální pandemií“, tak se v pozice produkce podíváme maximálně na druhej konec států, než abychom sledovali přeživší někde v Evropě. Každopádně, když už spin-off, tak bych měnil přístup k téhle „survival“ problematice a nebál bych se jinýho přístupu. Více bych se věnoval počátkům „zombie-nákazy“ a nemusela by se k tomu zase srát nějaká emocema naplněná skupina lidí, co se hledali až se našli a jejichž denním chlebem je filosofovat a jíst starý zaprášený konzervy, aby se mohli pomlátit s dalšíma otrhanýma filosofovama, kteří mají těch konzerv víc. Tohle koncept „post-apo“ začíná být ne sice plně využitý, ale momentálním zpracováním o ničem. V případě „zombie“ navíc dávno zastaralej.

Třeba trochu sledovat celej ten „zombie-problém“ z pohledu jednoho vojcla, případně armády nebo se nebál do toho táhnout víc politické scény a její vývoj až do dnešní dnů, kdy se odehrává Ricksgrupa-linie by mohlo do univerza vnýst trochu té zajímavost. Spinoff by mohl taky být hororovější, syrovější, přitvrdit a být míň blbej a mohlo by se skádat do stropu. Bohužel, Kirkman se bojí cokoliv ohledně například té „epidemie a jejím počátkům“ vysvětlovat, takže v tomhle případě máme útrum a pod zbytečnou myšlenkou, že WD je o „obyčejných lidech v neobyčejné situaci“ je jakýkoliv nový přístup, včetně atmosféry zazdíván zpracováním nepovedenýho rodinnýho dramatu.

2.12.2014 | 15:29:14
Lumicko

Lol… Ta policajtka to aky ma brutalny reflex?? Po obycajnom bodnuti nozniciek okamzite dokazala chytit pistol a strelit s nou beth do hlavy v case pod 0,5s… to sa da vobec?? Mozno sa v tom fakt rypem ale… prijde mi to ako prehnany reflex a este hned scena ako drzi tu zbran cca v urovni ramien… vobec neviem preco bola pripravena na taky reflex resp. pod takym tlakom ked bola pri nej beth a potom ked ju zastrelila tak to zacala uplne lutovat a nechapala co sa stalo ( jak kyvala hlavou do boku…) vobec to nechcela urobit…

• Obrovky respekt tej druhej policajtke ( Shepherd )… Uplne sympaticka mi prijde a uplne dobre sa zachovala zabranila masakru a navyse aj namietala na tu poziadavku aby im dali Noaha… Bohuzial uz ju asi neuvidime ked uz nebude scena z tejto nemocnice :(… mohla sa pridat k Rickovi sakra :(
#4366 heminstein
2.12.2014 | 16:26:58
heminstein

#4365 Lumicko: Jo, a byla to i pěkná holka. Taky bych si jí přál Rickově skupině. :-)

#4389 Lumicko
2.12.2014 | 20:56:49
ViKo

Tak to, že exla Beth mě mrzí… měla potenciál… ten chyrakter, kterej měla, mohl dělat zajímavý zápletky v setkáních se skupinama, který tahle apokalypsa lidsky a sociálně poznamenala stejně nebo silněji, než poldy v Atlantě. Podle mě měla zůstat žít… pár fandů by zaslzelo nad smrtí Carla, ale ten adolescent tam nic nepředvedl už dost dlouho a tak by podle mě bulel je Rick a ostatní kvůli tomu že bulí Rick. Baví mě na tomhle seriálu, jak v poklidu tam padají hlavy oblíbených hrdinů… Dale, Andrea, tak holka ve stodole (Sophie?), Shane, Beth, Hesrhel… Prostě silní hráči a šup… jsou out… na druhou stranu je dokážou producenti slušně nahrazovat… Postupně se tam objevují bytosti, který mě baví… rezatej mariňák, Lhář s Aspergereme jak ze žurnálu Eugene… kua… strašně mě to baví a nějaký stížnosti nad dějem neberu… zatím nic co se v TWD stalo, se nestalo pro nic… všechno se později v ději zúročilo… pro mě top seriál posledních let…

2.12.2014 | 21:53:12
RedStar

Beth neeeeeeee!!!!!! Kurnik, to mě štve, měl jsem ji rád holku… :'(

2.12.2014 | 22:00:40
slim1963

#4350 randall: Logika opravdu jde k šípku.V nějakém měřítku se to dá zkousnout, ale třeba teď už přestřelili.To ovšem není důvod mé reakce.Vždy mě v takovýchto diskuzích fascinují lidé co dělají z američanů stádo tupců.Nejen, že onen „chytrolín“ na seriál hledí /což ho pasuje do té samé role/, ale chtělo by to za za oceánem pustit pár dílů Růžovk a podobných sraček na které hledí přes dva miliony lidí, v desetimilionovém národě, aby se předtím podívali na Novácké Televizní noviny a pak zkoumat , kdo je tady míň myslící.Navíc sleduji serály všech druhů a vím, že pokud je některý opravdu dobrý , tak ho sleduje v naší republice jen hrstka lidí na netu.Většina lidí v okolí na takový počin většinou, pokud už něco shlédnou a samozřejmě nechápou ani zbla reagují slovy :,,To byla pěkná blbost …blbí američani …,,.Do TV se pak takové seriály ani nedostanou, neboť by neměly sledovanost.A to není chyba té či oné televize, ale degenerace 70% procent tohoto národa.

#4372 Mela #4376 Cybercaf
2.12.2014 | 22:13:17
ViKo

Kašlete na logiku… jestli policajtka tasila za pů vteřiny??? Byla to vypjatá situace… všichni ve střehhu… k tasení nebylo daleko… navíc pookud si dobře vybavuju, dostala to břícha nebo hrudníku… ne do hlavy… nehledejte kraviy v detailech… nic není v tomhle ohledu dokonalý.. vychutnávejte atmosféru… ta tam je zemitě hustá a dokonale zachycená… nehustější podle mě byl a dlouho asi bude terminus a porážka lidských obětí… uuuf… hustě hnusný…

2.12.2014 | 22:35:26
yero

Nechápu čemu se divite, že měla zbran v ruce tak rychle.. policejni pouzdro na zbran je přímo vyrobene pro extremne rychle tasení + očividně byla velmi dobře vycvičená.. navíc se dá přepodkládat, že když se k ní Beth blízila tak něco čekala, tak už byla připravená. Tohle bych neřešil.

Jinak jsem trochu čekal, že to Beth nevzládne, ale tohle si nezasloužila :/ jinak nechapu proč to tak natahuji.. čekat týden je tak akorát, ale ted dva měsíce????

2.12.2014 | 23:02:11
Mela

#4369 slim1963: Který seriály máš na mysli degenerovaný idiote ?

#4381 slim1963
2.12.2014 | 23:26:42
Mela

#4356 Simonne-Cirka: Myslíš ty části kde naháněli policajty nebo i jiný místa ?

2.12.2014 | 23:30:12
Cermb0

Tak přátelé neberu vám vaše názory, ovšem když si vzpomenu na moji doposud nejméně oblíbenou třetí sérii, musím uznat, že to mělo šmrnc. Skupina byla pohromadě, standalone díly byly maximálně 2 a celá ta válka společně s Guvernérem působila v tomto žánru originálně. Momentálně ty neustálé války s komunitama mě nebaví. Nebo druhá série, přijde mi že se tam nevyskytovaly žádné filozofické kecy, které počaly čtvrtou sérií, ani to podle mě nemá hloubku, v těchto scénách pozorně vnímám ovšem mám chuť to přetočit. Budu koukat až dokonce celého WD ovšem momentálně to je šílené béčko a hodně slabé na to jakou to má sledovanost. Takový Arrow je úplně na jiné urovni, zatím ve třetí sérii nebyl díl, který by mě nebavil a chtěl bych ho přetáčet. Vkládám naděje do toho, že od teď se skupina už nebude rozdělovat a druhá polovina nabere trošku dech, protože když z dosavadní série nepočítam díl první a třetí tak je to paskvil o ničem. Zlatá první série. A to jsem tento seriál zezačátku až do konce čtvrté série totálně zbožňoval.

3.12.2014 | 6:18:09
Ellen

Lidičky, prosím, uteklo mi info o těch značkách na stromech, po kterých jde Morgan, nebo to ještě není tak nějak jasně vysvětlené?

3.12.2014 | 8:48:19
Cybercaf

#4369 slim1963: Jo hlášky o „zdegenerovaných“ američanech nebo že americkýmu (jednoduchýmu) divákovi to asi stačí jsou dobrý :D bohužel našemu sofistikovanému národu je všechno málo :-) ale jinak se vůbec nesnižujeme na jejich úroveň když tady na to čučíme…Jediný co může být je jednoduchej divák, nikoli jednoduchej národ :-)

3.12.2014 | 10:00:33
xtravis007

Já nevím, se mnou smrt Beth nějak nehnula. To byla větší síla, když Carol odpráskla tu pazgřivou žábu. Série 5 mi přijde trochu slabší, uměle natahovaná. Terminus byl docela maso a mělo to šmrnc. další díly nic extra.

3.12.2014 | 14:49:53
Dzejnaa

Hej lidi vy ste blbí nebo slepí ne? Vždyť ona tu zbraň netasila nijak.. Držela ji v ruce, jak k ní Beth přišla, tak jí ruku natlačila k tělu a když ji bodla, tak ženská prostě zareagovala instinktivně a stiskla ruku. Vždyť aji jak na ni Daryl mířil, tak pár chvilek před tím, než ji zastřelil, tak ona tak nevěříčně koukala a kývala hlavou, jakože to neudělala naschvál.

#4379 freedll
3.12.2014 | 15:53:15
freedll

#4378 Dzejnaa: Ty jsi slepoň, se podívej jak je záběr zezadu jak k ní Beth přichází tak má zbraň v pouzdře tak přestaň nadávat laskavě.

3.12.2014 | 16:26:12
pajajs

Zapomínáte ne to, že Beth bylo „18“, tudíž se nad nějakou stupidní sebevražednou misí nedá nějak extra zarážet.. A to tasení zbraně mi přišlo zcela normální..

3.12.2014 | 17:32:07

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Walking Dead

Seriál The Walking Dead odstartoval svou existenci na podzim roku 2010 a skončil na konci roku 2022. Byl tu s námi dlouhých dvanáct let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Další seriály

Seriál The Walking Dead se odehrává v širším univerzu, jehož součástí jsou i seriály Fear the Walking Dead, The Walking Dead: World Beyond, Tales of the Walking Dead, The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a The Walking Dead: The Ones Who Live. Pro fanoušky The Walking Dead jsou tyto další projekty samozřejmostí, a proto byste měli vidět i je. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama