Upíří deníky (The Vampire Diaries)
89/100 - 654×

Upíří deníky(The Vampire Diaries)

Elena, hlavní postava seriálu, tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychovává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.

USA | 2009 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
VOD
Max | Amazon Prime Video
žánr
Dobrodružný, Hororový, Romantický
hrají
Nina Dobrev (Elena Gilbert), Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert), Sara Canning (Jenna Sommers), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice King (Caroline Forbes), Zach Roerig (Matthew Donovan), Kayla Ewell (Victoria Donovan), Michael Trevino (Tyler Lockwood), Matthew Davis (Alaric Saltzman), Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Michael Malarkey (Lorenzo St. John), Marguerite MacIntyre (Elizabeth Forbes), Robert Pralgo (Richard Lockwood)

Diskuze: Obecná diskuze

Obecná debata o seriálu The Vampire Diaries. Nepište zde spoilery z aktuálních epizod!

millay24ify

Co se týče toho kouzla, já jsem si myslela, že musí být ve vlastním těle, a i kdyby nemuseli tak potom určitě budou chtít žít v Mystic Falls ve vlastních tělech … Tak jsem si říkala, že ta těla co ovládli jim stejně jsou na nic. A myslela jsem si, že na dobu toho kouzla se schromáždit můžou aniž by je stihl trest, protože když cestujou, tak taky zůstanou někde pohromadě třeba přes noc, tak proč by nemohli to kouzlo provést ve svých tělech v Mystic Falls … Ty těla teď potřebují asi na to, aby prostě zajali Elenu se Stefanem a přemohli jejich upírskou partu pomocí toho jejich zaříkávání a celkem bez námahy:-D No uvidíme co vymyslí:-)

4.5.2014 | 9:59:17
millay24ify

Co se týče Caroline a Stefana, tak i když Caroline poslední dobou moc nemusím, tak mě se prostě Stefan s ní líbí. Je vtipný a konečně uvolněný, možná je to tím, že se přenesl přes Elenu, ale umím si je s Caroline představit společně, když teda Klaus už je asi pasé. Akorát teda zabitím Enzy mě dost naštvali a Stefana jsem moc nechápala s tím argumentem, že Enzo nemá šanci na záchranu, když vypnul emoce. Kdyby si to řekla Lexi, hned na začátku, když Stefan spadl na dno, tak myslím, že Stefan už by byl možná obávanější upír než Klaus:-D .Každopádně doufám, že Enza zachrání. Ještě by mohli zachránit Rica a měla bych svoje hvězdné trio:-) Bonnie ať už proboha neumírá, když už ji takhle zachránili, protože to už by byla úplná fraška.

4.5.2014 | 10:38:10
millay24ify

Taky jsem scénaristům nesmírně vděčná za to, že už nedávají Stefana a Elenu dohromady a že ten jejich vztah docela smysluplně ukončili, konečně:-)

4.5.2014 | 10:42:06
sisi2000

Tak po vzhlédnutí poslední epizody Caroline vážně přeju, aby skončila jako stará panna, nehledě na Steroline, Caroline si Stefa stejně vůbec nezaslouží a po všem co prožili by to bylo divné, nejen vzhledem k Eleně. Nevím proč to Plecka udělala, ale Caroline je poslední dvě série totální kráva (promiňte mi ten výraz, ale jinak se nazvat ani nedá). Ve čtvrté sérii jsem to ještě tolerovala, ale teďka to zašlo příliš daleko, jako ona si vážně v té poslední epizodě myslela, že to Elena se Stefem dělají v lese?! Měla jsem sto chutí ji jednu vrazit, Elena jí konečně něco řekla, což oceňuju, doufám teda, že jí to do konce série vysvětlí trochu razantněji :/ Postavu Caroline jsem vždycky měla moc ráda, ale teďka ju strašně zkazili :( Doufám, že jí její chování brzy dojde, Klaus jí asi nestačil :D Proto jsem měla tak ráda Enza, ten jí to aspoň trochu vytmavil (doufám, že ho oživí, byla by to hrozná škoda :( ) Vážně si přeju, aby jedna z tych tří postav byla Caroline :)

Jinak díl se mi celkem líbil, konec byl bezva, hlavně když se po tom polibku Elena usmála, to bylo znamení, že s Delenou není zdaleka konec :) Enzo ji sice mohl mučit trochu víc, ale co už :D U Tylera očekávám to nejhorší, nemyslím si, že přežije tuto sérii :( Stejně tak Bon bon, druhá strana fakt nevypadá ok… Samozdřejmě se těším na další díl, ale jelikož je konec série, očekávala jsem od dílu víc :/

4.5.2014 | 11:08:39
Stelly

#6712 Annie27: jo ty poutníci už sou fakt příšerní...... :/ :)
#6713 TNoty: přesně na to že Damona nemám ráda.....a Delenu už vůbec ne.......tak sem si Damona poslední díly celkem oblíbila...... :) a je pravda že ten polibek na konci byl fakt roztomilej… :)
#6715 Annie27: tak to by mi vůbec nevadilo… :) tomuhle vztahu fandím… :) a navíc mi přijde že Tyler se tam už ani nehodí.....dle mýho názoru je tam už tak nějak přebytečnej.....já nevím,ale podle mě se už ani pomalu nemusel vracet do MF.....navíc když je opvládnutej..­...sice to nevypadá zas tak špatně...... :) ale postava Tylera už mi tam vadí… :/

4.5.2014 | 14:48:02
Dadlaaa

já tu blbost s těma poutníkama fakt nechápu, přece do těch těl obyvatel MF je musel vždycky nějákej poutník strčit…tudíž to chápu tak, že jsou poutníci ve svých tělech a poutníci v tělech půjčených…ale ten jejich důvod nechápu…a když se to vezme…tak třeba ten Gregor…on se zabil…tudíž jeho tělo už nebylo…nicméně ho nespálili a tudíž nemohl pernamentně ovládnout Matta, pak byla Kat..taky mrtvá…pernamentně ovládla El po spálení jejího těla…u Tylera to udělali stejně…ale bylo to tělo Juliana mrtvý? Bon s Jerem přece říkali něco o vnímajících poutnících, takže funkční poutníci se oddělí od těla a posednou jiný? není to divný? nebo ty co se tam válej sou mrtví a v podstatě si hledaj hostitele?? no a teď co teda chce Marcos? jakože původně jsem myslela, že zrušit tu kletbu čarodějů, tím že zruší kouzlo upírství…ale kde? jen v MF? nebo všechny upíry?protože říkal že bude potřeba hodně tý krve…no fakt to něják nedávám. Většinou to moc neřešim, ale pak si projdu diskuzi a zjistím, že mě spoustu věcí nenapadlo…grrrr, pitomý poutníci!!! :(

#6730 Kali
4.5.2014 | 15:45:21
sisi2000

Já se v tych poutnících moc hluboko nevrtám, protože absolutně nechápu o co se snaží a už vůbec co se to tam děje s tou krví a převtělováním atd. Doufám, že mě to další díly trochu objasní :)

4.5.2014 | 17:46:08
simka010

#6655 blacken: :D lépe bych to neřekla :) :D tahle série se stává patlaninou…

4.5.2014 | 19:41:48
blacken

Mě hlavně fascinuje, že Caroline Damonovi nemůže přijít na jméno, ale jakmile má pocit, že Stefan spí s Elenou, tak hned běží za Damonem… nebyla to ona, kdo nechtěl, aby D a E byli spolu? Hlavně běhat s takovýma informacema za někým, kdo se s Elenou zrovna rozešel a nenese to až tak skvěle, je od ní docela nehezký. To samý, když předtím běžela vyslepičit Stefanovi, že Elena a Damon…

Takže za mě prosím prosím – jestli má někdo umřít, ať je to Bonnie a Caroline. Hlavně Caroline.

#6731 Kali
4.5.2014 | 20:01:00
Kali

jo přesně,taky ty potníky nechápu,myslím že by nebylo od věci,když už teda jsou to hlavní zlo,kdyby je trošku přiblížili,no ne??Kdyby aspoň třeba jeden poutník byl hodnej,dal se dohromady s ostatníma a vysvětlil by to :-D nebo jim teda dát aspoň víc prostoru…když byl hlavní padouch Klaus,věděli jsem o co mu jde,nebo aspoň co si pamatuju,ale oni chtějí abysme je nesnášeli a přitom my ani nevíme o co jim jde… :-/ ale je to škoda,páč by to třeba nemuselo bejt tak hrozný,kdyby to konečně vysvětlili…#6726 Dadlaaa:

#6733 Dadlaaa
4.5.2014 | 20:06:35
Kali

jop,tak tyhle dvě by mi taky nechyběli…ještě bych ale přidala Tylera a Jeremyho…vrátila bych Alaricka a Enza a myslím,že bych byla spokojená :-D#6729 blacken:

#6732 blacken
4.5.2014 | 20:11:28
blacken

#6731 Kali: Jo, Tyler a Jeremy by mi taky nechyběli… v podstatě ani Matt ne… Stejně tam tyhle postavy nejsou moc často a když už tam jsou, tak většinou jen někde trapčí. Třeba Bonnie jako kotva – k čemu je? Nic neví, už ani nečaruje… jen chodí jako Jeremyho dvojče. Akorát už je trochu klišé, aby zase umřel Jeremy… :-D

4.5.2014 | 20:14:07
Dadlaaa

#6730 Kali: no já ztratila naději v tom, že bychom se něco dozvěděli ještě tuhle sérii…myslím, že poslední dva díly nám toho moc objastnit nestihnou…poutníci ve skutečnosti asi ani zlí nejsou, ve svý podstatě jsou to asi jen chudáci co chtěj naleznout domov :/ myslím to ale sarkasticky, protože rozhodně nejsem jejich zastáncem nejspíš právě proto, že se tam prostě táhnou přes celou sérii, vždycky s nima má někdo něco společnýho a nakonec se jich sejde banda v MF a chtěj bůh ví co…takže předpokládám, že v dalším díle budou vycucávat ze Stefa a El krev…Damon a spol. + čarodějný dvojčata se je budou pokoušet zachránit…no a poslední díl skončí otevřeně a šokovaně, abychom zas měli celé léto o čem mluvit :)

#6734 Dadlaaa
4.5.2014 | 20:43:01
Dadlaaa

#6733 Dadlaaa: tak omyl s těma čarodějnýma dvojčatama…nebudou je pomáhat zachránit, ale budou je chtít zabít…kéž zabije někdo je…teď teprv jsem zkoukla promo :D

4.5.2014 | 20:51:08
JeremyFall

Souhlasím, že smrt Jeremyho by už byla fakt trapná. A stejně by ho autoři nakonec oživili, aby se Elena přece mohla vrátit do šesté série s plnou energií a nebyla jenom ufňukaná. Já bych ze seriálu vyškrtal všechny postavy, které sou tam navíc a dělají velké ho*no.. takže Jeremy, Bonnie, Matt, Tyler. Přidal bych nějakého nového boyfriend pro Elenu, protože milostnej trojúhelník natažený přes pět sérií? To jako ještě někoho pořád baví? o.O Dobrý, chápu, že takové tři série by se ještě dali zvládnout, ale pět jenom o tom, jak Elena trapčí a neví koho si vybrat? Podobně se to sice pokoušeli vyřešit v True Blood, kde Sookie taky dohodili nového vílího přítele, ze kterého se vyklubal psychopat, který chtěl Sookie vlastnit jenom na základě smlouvy. :D Můj názor je takový, že bych v TVD udělal pořádnou čistku. Zbavit se starých nepotřebných postav, dosadit nové a originální ( jako Enzo a witch-twins ), zbavit se všech pošahaných záplatek a Poutníků a vymyslet nějaký pořádný děj, který nás zaujme. A nejlepší by bylo, kdyby se vrátili i Původní, protože po jejich odchodu seriál hooooodně ztratil na kvalitě. A nechápu, co všichni mají proti witch-twins, dle mého jsou to jedny z mála nových dobrých postav. A Luke mi trochu připomíná PewDiePie a Liv.. no, ta má takový zajímavý vzhled. :D Ale taky nechápu, o co jim pořád jde. V jednu chvíli by se mohli pos*at aby zachránili dvojníky a hned na to je chtějí zabít, potom je zas musí chránit a zase je chtěj zabít? Waaat? :O :D

#6736 Kali
5.5.2014 | 17:04:45
Kali

hmm,v TB mě teda dost naštvali taky,toho víláka jsem měla ráda a oni z něj udělají takovou sviňu…:-Dno a nakonec je Sookie s tím vlkodlakem??Jako vážně?Tam to taky dost podělali,už u těch panterodlaků jsem si říkala,že asi docházejí nápady :-D ale El je teda,aspoň zatím,podle mě,rozhodnutá pro Damona,už mi ani nepřijde,že by se Stefan nějak snažil o ní,takže ten trojúhelník už je podle mě za námi,snad ho nevrátí :-/#6735 JeremyFall:

Jinak jooo,s těma postavama máte pravdu,byla hlavně CHYBA vracet Jeremyho a BonBon,Tyler mohl zůstat v TO,anebo ho měl Klaus rovnou zabít a bylo by…Matt mi tam nijak výrazně nevadí,i když jsem ho dřív dost nesnášela,ale to je spíš tím,že tam moc není…i když v tom posledním díle jsem se hrozně smála když „mučil“ toho poutníka v Tylerovi :-D taková trapná napodobenina Damona :-D no třeba nakonec nějak vysvětlí ty Poutníky…pořád doufám…

5.5.2014 | 19:43:55
anndy

Matt se v posledním díle rozjel :-D trapná cesta pro tělo poutníka snad ani nepotřebuje komentář. stejně jako holky mě zarazilo, jak v klidu se balili, když už neměli ochranný kouzlo. stejný spěch měli bráchové v té kůlně – proč prostě nechytli Luka a nevyletěli upíří rychlostí? stefan se zdržoval rozvazováním uzlů místo aby škubl. Upírům prý není zima – hahaha – pořád se tam někdo choulí do zimní bundy nebo sedí u ohně.

Obětovala bych Tylera, připadá mi, že je tam celý seriál nějak navíc, sem tam má pár světlých chvilek, a pak zas utekl. Jerr a Bon – je jedno jestli tam jsou nebo ne, stejně nic nedělají. Dvojčata jsou mi nesympatický, hlavně holčičí část :-D Car mi leze krkem, ale pochybuju, že by se zbavili ní. Hlavně bych zabila všechny poutníky. Taky vás napadlo, jak to udělala otec Kat, když byl poutník a přitom normálně žil a měl rodinu (Kat je pak našla na stejným místě, když utekla od Klause a určitě to nebylo za pár týdnů)

#6738 Annie27
6.5.2014 | 8:03:26
Annie27

#6737 anndy: Třeba jsou poutníci, kteří neputují :D

V tomhle mám takové rozpoluplné pocity, možná kdyby ty postavy měli víc prostoru, tak by si je zase člověk oblíbil, ale teď jsou tam tak na dvě minuty jednoho dílu a nic z toho, takže člověku tam přijdou absolutně zbytečný. Souhlasím, že smrt Jeremyho už by byla fakt trapná, BonBon už je taková nemastná neslaná jak není čarodějkou, Tyler mi nevadí, Matt v podstatě taky ne, i když ho bůh ví jak nemusím. Každopádně to nebude trvat dlouho a dozvíme se, kdo půjde z kola ven :)

#6741 Kali
6.5.2014 | 12:38:34
Annie27

A taky souhlasím , že od doby co odešli Původní to tam za moc nestojí, ti tomu dodali fakt jiskru, teď tam hrozně chybí ;o/

6.5.2014 | 12:39:52
sisi2000

Podle mě je tam navíc jenom Tyler, Jer a BonBon mně nevadí, ale je pravda, že jsou celkem nezajímavý, Bonnie by mohla zase kouzlit :) A bez Matta by to nebylo ono :D Našeho modrookého posledního člověka bych tam udržela, Plecka říkala, že má s ním plány ;) Ale známe Plecku, že..... :/ Náhodou Luke se mi dost líbí, toho by tam mohli udržet :) Ale Liv nesnáším, zpočátku ano, ale teď ne a je fakt s tím jak je chtějí jednou zabít, pak ne a pak zas jo… Achjo, Really?! Nechápu, proč jsou tam všichni furt tak nerozhodní, za chvíli tam bude stádo Elen :D

#6741 Kali #6743 Stelly
6.5.2014 | 19:19:46

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Vampire Diaries

Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama