Hra o trůny (Game of Thrones)
95/100 - 2 314×

Hra o trůny(Game of Thrones)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
VOD
Max | O2 TV
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Diskuze: Aktuální epizoda

Dojmy a pocity z aktuální epizody. Do této diskuze vstupujte až po zhlédnutí posledního odvysílaného dílu. Do této sekce nepište spoilery z knih!

Vinstor

#7500 Bernadette: Waif mohla zabiť aryu už 500 krát, celé je to holywoodska šaškárna tá scéna aby to bolo „napínavé“ Arya keby zoskočí hentak čerstvo zašitá ublíži si.

#7509 Bernadette
13.6.2016 | 18:06:36
HenryTheEight

#7490 Eddard1: No jak myslíš, možná máš pravdu, já se hádat nepotřebuju. Prostě Aryina linka mě už v knize přestala bavit v okamžiku, když opustila Westeros. A seriál to mně to více méně potvrdil, takové plácání ode zdi ke zdi. Navíc mi není úplně jasné, proč waif Aryu jednoduše nezabila? Proč ji bodat do břicha, když jí mohla např. podříznout krk? Kvůli dramatičnosti? Nebo aby si umírání víc vytrpěla? A to už jsme jinde viděli, že podříznout krk funguje (red wedding). Ale ok.

Je překvapující, jak ji Arya v dnešním díle zabila? Takovou otázku nemá cenu vůbec pokládat. Protože tam by jediným překvapením bylo to, kdyby Arya vážně zařvala. Jinak by ta její linka byla naprosto zbytečná. A to že zabila Meryna fucking Tranta opravdu nemá na hlavní linii velký vliv.

#7505 Eddard1 #7507 Eddard1
13.6.2016 | 18:10:10
Eddard1

#7497 Vinstor: Ano Hr....... On ten Septon v knize říká, že ho pohřbil, ale já si myslím že je to ten Hr......

#7504 Vinstor
13.6.2016 | 18:13:32
Vinstor

#7503 Eddard1: On povedal že zomrel hlavne a sám hovorí o sebe že sa tu znova narodil. Podľa mňa to pochovanie je že ohař zanechal svoju zbroj tam :)

13.6.2016 | 18:14:49
Eddard1

#7502 HenryTheEight: Jo jistě mohla jí klidně bodnout do srdce. To je snad dobře, že to Walf zpackala. Přece nechceš aby mě zabily mojí oblíbenou postavu.

#7508 Hexa
13.6.2016 | 18:19:52
tap

#7496 Bernadette: mne ani tak nevadi ta zaverecna scena, jako to, co ji predchazelo. Arya, jedna z nejbystrejsich postav v celym pribehu, se chova jako totalni mimon, prochazi se po meste neozbrojena jako kral a pritom vi, ze po ni jdou? Jakoze, co?

A to uz vubec nekomentuju, ze se zranenim, na ktery se bezne umiralo skoci do vody a plave (otrava krve nic?) a pak po chvilce leceni nasleduje sprint, skakani, atd, pri kterym by s takovym zranenim proste normalne umrela bolesti.

Hodne mi to vadi, opravdu hodne. Kdyby se ty holce vysmekla a skocila rovnou, ale po takovych bodnych ranach takovej vykon? Asi ne…

A kdo mi napise, ze je to fantasy atd. tak je mimo, protoze i fantasy ma mit jasny zakonitosti. A jestlize Ned Stark kvuli ostepu v noze nemohl x dilu chodit, tak nechapu, jak muze Arya s timhle behat. Tecka.

#7509 Bernadette
13.6.2016 | 18:24:05
Eddard1

[7502
#7502 HenryTheEight: Jo ale nezapomeň že Walf měla zabit Aryu rychle Jenomže Walf Aryu z duše nenáviděla . Tak ji třeba chtěla způsobit pomalou bolestivou smrt.

13.6.2016 | 18:24:39
Hexa

#7505 Eddard1: A víš co, já bych jí klidně nechala zabít. Za prvé kvůli tomu, že její dějová linka je od jednoho okamžiku, jak už tady bylo jednou psáno, je jenom plácání ode zdi kde zdi. A navíc i kvůli tomu, že je to GoT a ne kdejakej jinej seriál. Už dávno neplatí, že se nemůžeš bát o nikoho. Naběhlo to na vyzkoušenej princip – všechno dopadne dobře a oblíbeným postavám se nemůže nikdy nic stát, a to ani v situaci, kdy není jiného východiska. Viz Arya. To její bodnutí by nepřežila. Ok, tak ho teda přežila. Takže skočila z x metrů na kamený schody a zázrakem si ani nic nevykloubila. Ok, tak stane se, že jo. A pak bojuje s jednou z nejlepších nájemných zabijáků po tom, co na kord x měsíců (nebo jak dlouho tam byla) nesáhla a s přehledem jí zabije (vzhledem k tomu, že neměla jediný škrábanec ani jiné zranění, když mluvila s jaquenem). Oooo a zmínila jsem, že byla i po tom všem schopná normálně chodit a být celá „ok“?

13.6.2016 | 18:29:31
Bernadette

#7501 Vinstor: #7506 tap: Jasné, celý ten krkolomný běh s poměrně čerstvým zraněním byl dost nepravděpodobný… ale jen mne zarazilo, že lidi po tomhle považují za jedno velké wtf právě tu závěrečnou scénu :) A to, že ji Waif mohla zabít tisíckrát předtím je taky fakt, ale zase to sedí k té její povaze – přijde mi, že si to chtěla co nejvíc vychutnat, až na to doplatila…

13.6.2016 | 18:35:34
dexberg

Vysvětlíte mi prosím, kdo a proč útočil na pyramidy? Moc jsem tu Tyrionovu dohodu nepochopil. dík

#7511 Vinstor #7515 tap
13.6.2016 | 18:41:27
Vinstor

#7510 dexberg: Zmysel nenájdeš, nemá to zmysel je to len zmesica náhodných scén a útok je pre to že séria končí tak musí byť napínavé finále…

13.6.2016 | 18:42:27
toren555

#7428 Engeneer: mě napadlo jestli by mohli třeba oživit černou ryby pokud je opravdu mrtvy možná ho hodí do vody jako Catelyn a on by byl na způsob LS

#7514 Vinstor
13.6.2016 | 18:58:03
Snoopy dog

#7428 Engeneer: Co ty víš? Třeba ta voda v Říčních krajinách má speciální konzervační schopnost :D

13.6.2016 | 19:02:48
Vinstor

#7512 toren555: Tiež som uvažoval že či nebudeme mať Lorda Stonehearta :D

13.6.2016 | 19:02:58
tap

#7510 dexberg: No ja ti narozdil od vinstora odpovim normalne :)

Tyrion uzavrel s otrokari z ostatnich mest (Astapor, Yunkai..) krehkou dohodu, ze do sedmi let ukonci otroctvi postupne a oni na oplatku prestanou podporovat syny Harpyje. Celou epizodu se chvasta, jak to byl vynikajici napad a dohoda. Jenze…

Zapomnel, ze neni v Zapadozemi, ale v Essosu a ze otrokari opravdu premysleji uplne jinak a dohoda pro ne vubec nic neznamena (proc mi to pripomina realny svet a nase „spojence“ – Turky?). Proste si ji vylozi jako Tyrionovu slabost a zautoci. Mimochodem totez se stane v knizce – Mereen je v oblezeni a Barristan se to snazi ustat.

Jinak asi neutocili primo cilene na pyramidy, bylo videt, ze proste z lodi bombardujou mesto a obcas nejakou tu pyramidu trefi – typickej zpusob pripravy na invazi.

#7519 dexberg #7522 Vinstor
13.6.2016 | 19:05:54
Snoopy dog

#7437 BixB: Já doufal a furt doufám že třeba je něják oblbl třeba jako že ho bodli a on spadl do vody a už nevyplaval, nejspíš ne, ale je to škoda. A trailer na Basterbowl je luxusní hlavně, Wun Wun

13.6.2016 | 19:07:01
Snoopy dog

#7445 Hed94: Myslíš spíš sera TwentyGoodMen?

13.6.2016 | 19:10:52
Snoopy dog

#7449 Engeneer: To znamená že Texasani měli sera TwentyGoodMen. :D

13.6.2016 | 19:15:05
dexberg

#7515 tap: Děkuji :)

13.6.2016 | 19:15:18
Snoopy dog

#7469 Eddard1: Já jsem rád že tam souboj Aryi nebyl, ještě by mi ho zkazili takhle si můžu představovat epickej souboj místo něčeho co by tam bylo.

13.6.2016 | 19:21:32

Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!

Filtr seriálů a filmů

Reklama